Search
Close this search box.

Ob 70-letnici Društva upokojencev Dravograd pripravili svečano prireditev

Društvo upokojencev Dravograd letos obeležuje 70 let delovanja. Včeraj so v dvorcu Bukovje s svečano prireditvijo počastili to obletnico.

Vabljenim gostom in članom je o delu društva spregovoril predsednik Željko Kljajić, županja Marijana Cigala, je poudarila pomen aktivnosti upokojencev v lokalnem okolju ter društvu čestitala za uspešno delo.

Zbornik, ki so ga ob tej priložnosti izdali, je predstavila predsednica uredniškega odbora, mag Ivanka Mori. Pohvalne besede o delu predsednika in društva je izrekla tudi gostja, podpredsednica ZDUS-a Vera Pečnik in dodala, da se na zvezi vseskozi trudijo za dobrobit upokojencev.

Predsednik Željko Kljajić in podpredsednica društva mag. Ivanka Mori sta za dobro dolgoletno sodelovanje z društvom podelila zahvale (17), priznanja (7) in plakete za zasluge: Občina Dravograd, Krajevna skupnost Dravograd, FIMA d. o. o. in SGP Pokeržnik d. o. o..

Članom društva pa bodo zahvale in priznanja podelili v avgustu na pikniku. Za 70 let aktivnega in uspešnega delovanja je DU Dravograd prejelo Veliko plaketo ZDUS. Veseli pa so bili seveda tudi občinske nagrade za leto 2021.

Sledili so pozdravi in čestitke gostov iz sosednjih društev upokojencev, Pokrajinske zveze upokojencev Koroške, predsednika Krajevne skupnosti in AMD ter direktorice Hotela Delfin iz Izole. Vsi so pohvalili delo predsednika in  društva ter mu čestitali ob obletnici.

Prireditev so s petjem, plesom in glasbo popestrili otroci iz vrtca Dravograd, enota Robindvor, učenec OŠ Neznanih talcev Dravograd ter mlada glasbenika iz Glasbene šole Ravne na Koroškem, enota Dravograd.

S pesmijo so pričeli  in zaključili slovesnost pevci MoPZ DU Dravograd. Prijetno druženje se je nadaljevalo ob zakuski pred dvorcem. Program je povezovala Kristina Ločičnik, članica DU Dravograd.

FOTO: Proslava ob 70-letnici delovanja Društva upokojencev Dravograd:

Zapisala Kristina Ločičnik

Dogodki

Društvo upokojencev Dravograd letos obeležuje 70 let delovanja. Včeraj so v dvorcu Bukovje s svečano prireditvijo počastili to obletnico.