Search
Close this search box.

Ob 40-letnici obstoja OOZ Dravograd pripravili svečano prireditev (FOTO)

Območna obrtno podjetniška zbornica Dravograd praznuje 40 let obstoja.

Dogodek so v petek, 13. septembra, v Dvorcu Bukovje počastili s kulturnim programom, v katerem so sodelovali Jaka in Sara Sekolovnik, Lea Sirk – zmagovalka Eme 2018 in Modni studio Eva iz Otiškega Vrha, ki je pripravil modno revijo.

Prireditve so se poleg članov udeležili tudi Franc Vesel, državni sekretar na Ministrstvu za malo gospodarstvo, Jože Lenart, poslanec Državnega zbora, Anton Preksavec, podžupan Občine Dravograd, Ivan Meh, podpredsednik Obrtno podjetniške zbornice Slovenije in Jani Kavtičnik, ustanovni član in prvi predsednik Obrtnega združenja, kot se je takrat imenovalo.

“To je častitljivih 40 let prehojene poti, ki so jo začeli naši predhodniki, katerih večina ni več z nami. Na tej poti smo se soočili z najrazličnejšimi spremembami poslovnega okolja, delovanja v dveh državah, časom globalizacije, svetovne krize, vstopa v Evropsko unijo, velikim tehnološkim napredkom, digitalizacijo, itd. Ena večjih prelomnic našega delovanja je bila sprememba obrtnega zakona leta 2013. Čeprav smo ena najmanjših zbornic v Sloveniji, smo se uspešno soočili z uvedbo prostovoljnega članstva. V svojih vrstah smo obdržali naše člane, ki so v nas prepoznali pomembnega soustvarjalca boljših pogojev za njihovo delovanje,” so v sporočilu zapisali na OOZ Dravograd.

“Vsem tem oviram in izzivom, ki so se pojavili na naši poti, smo se vedno znali uspešno izogniti in se prilagoditi. Ves čas skrbimo in si prizadevamo za uspešnejše poslovno okolje, v katerem delujejo naši člani, jih strokovno zastopamo, nudimo svetovanje in izobraževanja, ter jih informiramo o vseh pomembnih informacijah. Ves čas skrbimo tudi za druženja članov ob prijetnih dogodkih, strokovnih ekskurzijah, izletih, športnih aktivnostih, planinskih pohodih, ipd.”

“Našim članom smo bili in želimo ostati prijazna, odgovorna in strokovna zbornica. Ostajamo zvesti tradiciji in negujemo ter spodbujamo vrednote svojega članstva: delavnost, marljivost, vztrajnost, poštenost, čast, znanje in inovativnost. Samo združeni bomo lahko soustvarjali boljše in prijaznejše poslovno okolje, kajti združeni, povezani in z občutkom pripadnosti smo temelj, na katerem zbornični sistem gradi svoje poslanstvo.”

Za konec pa dodajajo: “Ob jubileju se zahvaljujem vsem ustanoviteljem, predhodnim predsednikom, članom skupščine, upravnih odborov in drugih organov, vsem članom naše zbornice in seveda zaposlenim na zbornici, ki so vsa ta leta dajali kakovosten pečat delu zbornice. Zahvala gre tudi naši krovni organizaciji Obrtno podjetniški zbornici Slovenije, ki se ves čas zavzema za obstoj malih zbornic.”

Besedilo: OOZ Dravograd, FOTO: Franci Kotnik

Dogodki