Search
Close this search box.

Ob 10. obletnici Mladinskega sveta Ravne pripravljajo slavnostni koncert z Nino Pušlar. Verhovnika bo zamenjala Tara Ledinek (VIDEO)

Danes je na Ravnah potekala tiskovna konferenca ob deseti obletnici Mladinskega sveta Ravne na Koroškem, na kateri je nas vodstvo seznanilo s programom dela in z novostmi, ki se obetajo znotraj organizacije.

VIDEO: Tiskovna konferenca Mladinskega sveta Ravne na Koroškem

Mladinski svet Ravne na Koroškem je bil ustanovljen 22. avgusta 2011 in trenutno velja za edini aktivno delujoči mladinski svet lokalne skupnosti na Koroškem. V desetih letih so člani organizacije uspešno pod streho spravili številne projekte in dogodke. Med drugim so poskrbeli, da se je gradnja hitre ceste na Koroško končno tudi začela. Znotraj mladinske sveta je bila namreč 14. julija 2014 ustanovljena Mladinska iniciativa za 3. razvojno os, ki pa se je s prvo lopato na Koroškem poslovila.

Preberite tudi: VIDEO: Začetek gradnje hitre ceste tudi na Koroškem. Danes simbolično zasadili prvo lopato

Aljaž Verhovnik, ki Mladinski svet Ravne na Koroškem vodi že od ustanovitve, leta 2011, pa se prav tako poslavlja z mesta predsednika. Vodenje organizacije bo predal v roke zdajšnji podpredsednici, sicer študentki medicine, Tari Ledinek, ki v organizaciji deluje že več kot sedem let. Leta 2018 pa je postala članica upravnega odbora MSR. Dejavna je tudi v Komisiji za mladinska vprašanja pri Občini Ravne na Koroškem.

Preberite tudi: Materiali Mladinske iniciative za 3. razvojno os odhajajo v depoje muzeja

Ob 10. obletnici delovanja je mladinski svet pripravil zbornik, katerega bo predstavil v razstavišču Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika, v četrtek, 9. septembra 2021, ob 18h. Pogovor s predsednikom MSR in avtorjem zbornika Aljažem Verhovnikom, bo vodil Slavko Bobovnik. Z zbornikom MSR predstavlja kontinuiteto razvoja mladinske organizacije, ki je v desetletnem obdobju precej zaznamovala družbeno dejavnost na Ravnah, v koroški regiji, po Sloveniji in tudi čez mejo.

Slovesna prireditev ob 10. obletnici Mladinskega sveta Ravne pa bo 11. septembra ob 20. uri v Večnamenski dvorani v Kotljah, kjer bo nastopila Nina Pušlar. Okoli 350 vstopnic bodo člani mladinskega sveta podelili med zainteresirano javnost, saj je število mest zaradi trenutno veljavnih ukrepov omejeno, je na današnji tiskovni konferenci pojasnil Aljaž Verhovnik.

Danes je na Ravnah potekala tiskovna konferenca ob deseti obletnici Mladinskega sveta Ravne na Koroškem, na kateri je nas vodstvo seznanilo s programom dela in z novostmi, ki se obetajo znotraj organizacije.