Search
Close this search box.

O posledicah neurja tudi z območja Raven, Mežice in Slovenj Gradca

Z občine Ravne sporočajo: “V občini Ravne na srečo preteklo neurje ni povzročilo večje materialne škode. Naše interventne ekipe so bile pravočasno aktivirane in so že ponoči odstranjevale podrta drevesa, veje in druge ovire na cestah, odtokih in drugih javnih površinah. Njihovo delo še ni končano, dokončno čiščenje teh površin je še v teku.”

 

Na območju ravenske železarne je prišlo do odkritja strehe, včeraj so na istem območju poročali o začetnem požaru, ko je zagorel transformator za delovno napravo. V centru Raven je voda zaradi zamašenega meteornega jaška poplavila kletne prostore objekta splošnega družbenega pomena. Vse tri naštete situacije so uspešno rešili gasilci KGZ Ravne.

V Kotljah je močan sunek vetra odkril približno 60 kvadratnih metrov pločevinaste strehe na poslovnem objektu. Posredovali so gasilci PGD Kotlje in KGZ Ravne na Koroškem, ki so zasilno pritrdili odtrgano kritino.

FOTO: PGD Kotlje

Iz Mežice o posledicah dogajanja poroča poveljnik občinskega štaba CZ Igor Pšeničnik. Pšeničnik pravi, da je močan veter delno odkril nekaj streh na gospodarskih poslopjih, poškodovanih je nekaj gozdnih cest, nastale so poškodbe v gozdu, posledice neurja pa že odpravlja mežiška komunala. Glede na nastale poškodbe v gozdu odsvetuje gibanje oziroma zadrževanje v gozdu, hkrati mežiške občane naproša, da morebitno nastalo škodo javijo na občino.

FOTO: Občina Mežica

Marijan Klemenc, poveljnik štaba CZ MOSG, navaja, da v občini Slovenj Gradec zaradi včerajšnjega in današnjega močnega vetra ni nastala posebna škoda. Ob tem dodaja, da je močan veter včeraj in danes na območju Kremžariče, Kop in Grajske vasi podrl nekaj manjših dreves na ceste, ki pa so jih lastniki oz. za to usposobljene osebe večinoma že odstranile.

Dogodki