Search
Close this search box.

Nushy: Iskreno si želim, da bi tudi v polfinalu prijetno presenetila

Koroška pevka Nushy, ki jo glasba spremlja že približno 17 let, se bo predstavila v nedeljski peti polfinalni oddaji šova Slovenija ima talent. Ob tej priložnosti smo z njo na kratko poklepetali tudi mi.

Odkar vem zase, rada ustvarjam z glasbo. Glasba je del moje življenjske poti. Ker lahko izjemno pristno in iskreno delim sebe s svetom, že na začetku pove Nushy, za katero boste lahko zvečer stiskali pesti, glas zanjo pa lahko oddate že zdaj.

Pesmice sem pisala že v osnovni šoli, v srednji šoli pa sem začutila, da mi je blizu izražanje skozi rap. Težko bi opredelila danes, a mislim, da me je rap pritegnil predvsem zaradi iskrenosti izražanja ali zaradi tega, ker sem se v tistih najstniških časih dosti bolj videla in razumela s fanti. Tako sem začela počasi ustvarjati, družbo pa so mi potem seveda delali pretežni del – fantje raperji,” opiše prve glasbene začetke Nushy.

Seveda nas je zanimalo, zakaj se je odločila za prijavo v oddajo Slovenija ima talent.V bistvu so me v to “porinili” drugi, sama pa sem sprejela ta izziv kot priložnost, da pridobim novo izkušnjo ter da moja sporočila dosežejo tudi širšo javnost,” je odvrnila Nushy, ki pravi, da je njen talent ustvarjanje rim, skozi katere izraža sebe, svoja spoznanja, čustva … “Ustvarjam svoje avtorske pesmi. Seveda pa povsem nepričakovana zvrst za ženski spol – rap.”

Glede priprav na prva dva nastopa v oddaji Slovenija ima talent je dejala, da se je prvič v življenju resnično prepustila dogajanju in popolnoma spontano vstopila v ta šov, brez posebnih priprav in vaje za avdicijski nastop. “Pesem je moja, jo znam na pamet, prepustila sem se občutkom, zaupala, da bo vse v redu in uživala v priložnosti, da stojim na odru, kjer me gleda in posluša vsa Slovenija.”

V zaodrju do zdaj nisem imela posebne situacije, predvsem sem bila vesela, ker so bili vsi prijazni, se je pa čutila napetost, najtežje pa mi je bilo, ko sem videla prihajati žalostne ali celo objokane kandidate, ki jim nastop ni uspel, kot bi želeli. Sem imela občutek, da bi kar vsakega od njih objela in mu povedala, da morda samo ni njihov dan in da naj še naprej vztrajajo pri tem, ne glede na trenutni neuspeh,” je na vprašanje, če se ji je med snemanjem oddaj pripetila kakšna anekdota pojasnila Nushy.

Vsak zase je poseben in svojevrsten. Branko sicer malce vzbuja strah s svojo strogostjo in “poker faceom”, Lado je na svoj način zabaven, Marjetka pa kritična in profesionalna, zato na svojem področju rahlo vzbuja strahospoštovanje. Ana pa ljubka in mila, v vsakem talentu najde kaj pozitivnega in vzpodbudnega,” je na vprašanje, kako bi opisala žirante, odvrnila Nushy in omenila, da se je do zdaj razveselila vseh pozitivnih komentarjev žirantov, seveda še posebej Brankovega. “Zanj je bil moj nastop popolno presenečenje. Pa malce me je zaskrbelo, če se vendarle nisem “zares” zamerila Ladu, s tem, da sem uničila njegove sanje, da sem pela samo njemu,” še v smehu pojasni Korošica.

Zanimalo nas je tudi, če jo ljudje po nastopu v oddajah pogosteje prepoznajo na ulicah. “Težko bi rekla, ko pa se trenutno ne izpostavljam preveč zunaj in v družbi, zaradi trenutne Covid situacije. Želim ostati zdrava, da lahko nemoteno pomagam ljudem ki prihajajo na terapije, predvsem pa si ne želim, da bi mi bil onemogočen nastop na polfinalu. Me pa večina ljudi ki jih že srečam in poznam, ogovori s čestitkami za pogum in nastop na Slovenija ima talent.”

“Iskreno si želim, da bi tudi v polfinalu prijetno presenetila in da bi bila tako jaz kot moje besedilo znova prijazno sprejeta. Gre za mojo avtorsko skladbo, v slovenskem jeziku,je na vprašanje, s čim bo presenetila v polfinalu, odvrnila Nushy in dodala: “Dolgo sem razmišljala o izbiri sporočila. Veliko sporočil želim še podati. Spraševala sem se, katero naj izpostavim tokrat, ko je v naših življenjih toliko žalosti, nemira in napetosti. Večkrat sem pregledala že narejeno, razmišljala o popravkih, spraševala prijatelje, kaj bi želeli slišati. Poslušala sem svoje dosedanje posnetke … Ja, dela je bilo veliko, a vem, da je hkrati tudi vse to tisto, ki me znova navdihuje in zadovoljuje.”

Če bi se prebila do finala, pa bi predstavila povsem novo pesem, ki je sicer še v nastajanju. “Vsekakor bi denarno nagrado vložila v ustvarjanje nove glasbe in video spotov, kjer ne bi bila finančno omejena in bi namesto ene pesmi in videa na leto, lahko kontinuirano ustvarjala več vsebine in izdelkov. Izkoristila bi boljšo prepoznavnost, da razširim svoje izdelke in sporočila še dlje” pa je na vprašanje, kako bi unovčila zmago, odgovorila Nushy.

Pri tem naj še omenimo, da Nushy ni le pevka, ampak že osmo leto vodi tudi Konjeniški klub Slovenj Gradec, s katerim po njenih besedah zadnja leta vso energijo vlagajo v urejanje velikega Konjeniškega centra na Koroškem, saj je bil klub vse od leta 2002 brez svojih prostorov za treninge in tekmovanja. Pred leti se je preizkusila tudi v amaterski gledališki predstavi Tunel – trgovina s samomorilskimi pripomočki, s katero so gostovali po vsej Sloveniji in tudi v Srbiji. “Izjemno dobra izkušnja, ki bi jo z veseljem ponovila, če bi dan imel vsaj 48 ur,” je ob tem dodala vsestranska Korošica, ki tudi zelo rada potuje in raziskuje nove kraje in kulturo. Noro me je navdušila Azija, kamor me vedno znova vleče. Obiskala sem Tajsko in Filipine. Zaradi epidemioloških razmer so brezskrbna potovanja v oddaljene kraje zadnji dve leti skoraj onemogočena, kar me grozno žalosti in komaj čakam na naslednjo priložnost.”

Vedno sem se ukvarjala z več stvarmi hkrati, saj me je zanimalo in me še zanima več stvari. Želim pa si in stremim k temu, da svoja vedenja, znanja, danosti, pravzaprav “darove”, čim bolj enakomerno delim z ljudmi,” še pove zgovorna Korošica in doda, da si želi, da se njena sporočila dotaknejo vseh ljudi, ki morajo ta sporočila slišati. “Jaz to, kar počnem, čutim s celim srcem, in upam, da to začutijo tudi drugi.”

Dogodki

Koroška pevka Nushy, ki jo glasba spremlja že približno 17 let, se bo predstavila v nedeljski peti polfinalni oddaji šova Slovenija ima talent. Ob tej priložnosti smo z njo na kratko poklepetali tudi mi.