Search
Close this search box.

Nushy bo “zarepala” z mladimi talenti (FOTO)

Od oktobra do decembra so se otroci pridružili Korošici Nuši Kamnik, bolj poznani kot Nushy, ki je na petih tematsko povezanih delavnicah predstavila osnove rapa. Sedaj pa je čas, da nam predstavijo kaj so ustvarili. Pripravili bodo zaključno prireditev.

Korošica Nuša Kamnik kot glasbenica poznana pod imenom Nushy se že od otroštva navdušuje nad izražanjem skozi rime. V petnajstletnem obdobju, odkar ustvarja glasbo je izdala lepo število “singlov”, sodelovala pa je tudi pri albumu slovenskega raperja 6pack Čukurja. In kaj je pripravila tokrat? V sodelovanju s Koroško osrednjo knjižnico dr. Franca Sušnika je Nushy izvedla kar pet tematsko povezanih rap delavnic, kjer je udeležencem predstavila osnove rapa, sami pa so se kasneje preizkusili v sestavljanju rim.

Delavnice so potekale v Koroški osrednji knjižnici, zdaj pa bodo tam pripravili tudi zaključno prireditev.

Na delavnicah se je Nushy po svoji predstavitvi pogovorila z udeleženci delavnic, kjer so si izmenjali mnenja in izkušnje o tovrstni glasbi ter kulturi. Spoznavali so rime, kakšen je njihov pomen, Nushy je predstavila kako se “rime zlagajo na glasbo” ter kaj je to “beat”. Kasneje so se posvetili pisanju besedil, kjer so udeleženci delavnic delali tudi v skupinah. Vsaka skupina je sestavila svojo zgodbo, dobili so glasbene podlage. Da je bilo vse še bolj zabavno so se preskusili v “freestylu”. Na zadnji, zaključni delavnici pa bodo udeleženci svoje izdelke predstavili ostalim.

In kako so se imeli na delavnicah? Nushy nam je povedala, da je začetno zadrego kmalu zamenjalo odkrito zanimanje in navdušenje mladih udeležencev, starih od 6 do 14 let. “Zanimalo jih je predvsem kako z glasbo uspeti in zasloveti. Če se da na račun glasbe služiti in živeti.” Dodala je, da so nekateri prišli zgolj zaradi firbca, nekateri z izrednim občutkom za ritem, spet drugi so bili zelo ustvarjalni in talentirani za pisanje besedil. “V skupini desetih talentov smo ustvarjali in se učili v čudoviti energiji, ki poleg ustvarjanja dejansko omogoča tudi izjemno prijetna druženja, ki so jih tako oni kot jaz vedno znova komaj čakali in tako smo čas druženja skoraj vedno podaljšali.” je dodala. V zelo kratkem času, v samo štirih srečanjih, so ustvarili zelo veliko, napisali so svoja besedila, naučili so se jih tudi odrepati. Kako ustvarjalni in samoniciativni pa so mladi talenti, bodo pokazali na zaključni delavnici kjer bodo pripravili tudi posebno presenečenje.

RAP DELAVNICE Z NUSHY:

V četrtek, 19. decembra ob 17. uri bo v Kuharjevi dvorani Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika zaključna prireditev, kjer bodo udeleženci delavnic predstavili kaj vse so ustvarili na skupnih druženjih.

Dogodki