Novosti pri napredovanju zaposlenih na področju vzgoje in izobraževanja

V Uradnem listu Republike Slovenije je objavljen Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o napredovanju zaposlenih na področju vzgoje in izobraževanja v nazive.
vrtec prevalje

Spremembe in dopolnitve pravilnika se nanašajo na:

  • lažje pogoje za napredovanje v naziv svetnik,
  • kriterije in merila za izvedbo mednarodnih konferenc,
  • vrednotenje nastopov strokovnih delavcev s širitvijo na vse javne umetniške nastope,
  • posodobljeno izrazoslovje in dodatne kriterije za ovrednotenje nekaterih dodatnih strokovnih del z upoštevanjem spoznanj praks v upravnih postopkih napredovanj v nazive,
  • obrazec za vložitev predloga. 

V skladu s predhodno določbo se predavanje, delavnica oziroma samostojni referat na mednarodnem kongresu, konferenci ali posvetu, izvedeni do 31. avgusta 2020, vrednotijo in točkujejo v skladu s pogoji določenimi pred spremembo pravilnika.

Predloge za napredovanje v naziv bo po novih pogojih mogoče vlagati s 1. septembrom 2020. Predlogi, vloženi do vključno 31. avgusta 2020, četudi se bo o njih odločalo po navedenem datumu, bodo obravnavani po določbah pravilnika pred spremembo.

Spremembe pravilnika so del Dogovora o uresničitvi V. točke Stavkovnega sporazuma sklenjenega med ministrstvom, pristojnim za izobraževanje, ter Sindikatom vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije, ki je bil podpisan 8. januarja 2020.

Pravilnik se začne uporabljati s 1. septembrom 2020, so na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport še zapisali v sporočilu za javnost.

Vir: www.gov.si

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.