Search
Close this search box.

Novost: odprava suhih oči in upočasnjevanje rasti kratkovidnosti pri otrocih (FOTO)

Optika Paradiž je na Prevaljah prisotna že od leta 1991. Kot prva slovenska optika pa so od leta 2012 uspešno uveljavljeni tudi na avstrijskem tržišču v sosednjem Pliberku.

Ambasadorji dobrega vida so ena redkih optik, v kateri so zaposleni vsi poklicni kadri, ki so potrebni za popolno izdelavo tehničnega in estetskega pripomočka. Optičarka, osebna stilistka, mojstrica očesne optike in optometristka v povezavi z oftalmologi doma in v tujini najdejo za vaše oči najboljše in najugodnejše rešitve.

Zakaj so drugačni?

Optometrija

S podrobnim pregledom vida in določanjem vidnih parametrov, z analizo vaših aktivnosti in stanja oči vam svetujejo o najustreznejši izbiri očesnega pripomočka. S prepoznavanjem očesnih bolezni in primarno diagnostiko vas ustrezno napotijo k specialistu. Za optometristični pregled potrebujete termin, ki si ga lahko zagotovite s klicem na njihovo telefonsko številko.

Kontaktni podatki 02 82 40 540 ali 051 310 915. Na razpolago so vam od ponedeljka do petka, od 9. do 13 ure in od 15. do 18. ure. Ob sobotah med 9. in 12. uro.

Optične storitve

Odlikuje jih največja izbira očal na Koroškem izbranih proizvajalcev, ki izstopajo po designu in materialu. Očal vam ne bodo le prodali. Ker za izdelavo očal skrbijo sami v delavnici z najmodernejšo in tudi klasično tehnologijo, bodo vaša očala zavidljivo in estetsko izdelana ne glede na to, ali gre za standardna brezplačna očala, nadstandardna ali očala višjih cenovnih zahtev. Izbira materiala korekcijskih stekel je še ena njihova posebnost. Najlepša očala niso nujno najdražja niti pri najvišjih dioptrijah.

S pravilno izbiro okvirjev vas v Optiki Paradiž zagotovo ne bodo razočarali. Pri izbiri korekcijskih in sončnih očal vam lahko pomaga tudi prva in edina osebna stilistka z licenco v Sloveniji. Izbira pravih očal je izjemno pomembna. Kot celota z izbiro primernega materiala korekcijskih stekel dajo vaši osebnosti pomemben pečat, s katerim svetu sporočate kaj in kdo ste. Izbiranje okvirjev v Optiki Paradiž poteka po prav posebnih kriterijih, ki jim botruje izjemen okus za estetiko, zaradi katerega se stranke rade vračajo. 

Očala za vse tiste, ki jih privlači lahkost, udobnost in minimalizem. 

Z njihovo osebno stilistko z licenco podjetja Silhouette, proizvajalca najkvalitetnejših in najlažjih očal na svetu in pooblaščenemu uradnemu partnerju NASE, enkrat letno organizirajo Style day, kjer predstavijo preko 400 različnih modelov. Korekcijski okvirji se sestavijo po vaših željah in so s sofosticiranim priporočanjem stilistke izdelani po vaših merah, tako da se optimalno prilegajo, kar omogoča izjemno udobnost nošenja in kvaliteto gledanja, saj zaradi svoje lahkosti enostavno pozabite, da jih nosite, nelomljiv material pa je še en razlog več, da postanejo vaša trajnostna izbira. Očala so skoraj »nevidna« z možnostjo dodajanja nežnih dodatkov, ki jih lahko menjujete sami in jih tako ustvarite diskretno popolna. Namenjena so vsem, ki vas privlači lahkost, udobnost in minimalizem. 

Že dolga leta so na področju kontaktnih leč usposobljeni tudi za zahtevnejše dioptrije in primere. Ne le klasične dnevne in mesečne, progresivne ali monofokalne, na voljo so tudi progresivne kontaktne leče za visok astigmatizem, tako da nobena dioptrija ne predstavlja omejitve za nošenje kontaktnih leč. Z optometrističnim pregledom za kontaktne leče vam svetujejo o primernosti in določijo najustreznejše kontaktne leče ter vas skrbno poučijo o ravnanju z njimi.

Leče s posebno ActivControl tehnologijo MiSight 1 day so prve na svetu, ki pri otrocih zavirajo rast zrkla in s tem tudi dioptrije

Letošnja novost pri kontaktnih lečah pa je vsekakor Myopie Management za otroke. Pri kronično naraščajoči kratkovidnosti v svetu so dnevne leče s posebno ActivControl tehnologijo MiSight 1 day prve na svetu, ki pri otrocih zavirajo rast zrkla in s tem tudi dioptrije! Ekskluzivno v Sloveniji so v sodelovanju z Optiko paradiž Pliberk na voljo samo v Optiki Paradiž na Prevaljah, kjer o primernosti  s predhodnim pregledom svetuje specialistka za Myopie Management. 

Naraščajoča kratkovidnost pri otrocih predstavlja velik problem za zdravje oči v odrasli dobi. Visoka kratkovidnost v odraslosti je pogost vzrok za bolezni oči, kot so odstop mrežnice, degeneracija makule, glavkom, ki pa danes, žal, še niso ozdravljive. V dobi digitalizacije poskrbite za zdravje oči vaših otrok, naložba v pogled se obrestuje. Veliko lahko storite sami, kar vam ob posvetu tudi predstavimo in pomagamo k zdravemu razvoju oči vaših otrok. 

Optika Paradiž, prva in edina optika na Koroškem, ki vam pomaga odpraviti težave s suhimi očmi

Imate suhe, utrujene oči in vam kapljice ne pomagajo? Sindrom računalniškega vida? Težave pri vožnji ponoči, ob delovanju klime in na vetru? Občutek peska v očeh? Se prekomerno solzite? Ste pred operacijo sive mrene ali lasersko odstranitvijo dioptrije? Ste po posegih na očeh?

Revolucionarna novost pa je tudi zagotovo TearStim, s katerim so se prvi in edini na Koroškem uspešno lotili boja proti suhim očem. Kapljice in geli zgolj lajšajo simptome suhih oči, tearstim tehnologija z regulirano pulzno svetlobo pa je edina terapija, ki k delovanju vzpodbudi Meibomove žleze. Te žleze skrbijo za maščobni sloj solznega filma, ki čuva oko pred izsušitvijo. Trajnostni tretma poteka v treh delih, 1., 15. in 45. dan, učinek pa drži od pol leta pa kar do treh let! Pred operacijo sive mrene ali lasersko odstranitvijo dioptrije se s tearstim metodo zaradi stimulacije žlez dokazano dosegajo boljši rezultati!  

Optika Paradiž, kjer cenijo vid in vašim očem in ušesom privoščijo najboljše

Poskrbijo pa tudi za vaš dober sluh

Poskrbijo pa tudi za vaš dober sluh. Akustični pregledi za slušne aparate so na voljo 1x tedensko po predhodnem naročilu. Slušni aparati Audio service s Siemens tehnologijo in izjemnim designom vam omogočajo svet slišati bolje in ga doživljati v vseh razsežnostih. Naglušnost otežuje sporazumevanje z okolico, vodi ljudi v izolacijo in osamo, poveča se tudi tveganje za nastanek demence. 

Cenovno izredno ugodni aparati ne zahtevajo plačila zavarovanja in imajo kljub temu popolno garancijo! Na zalogi imajo tudi baterije za slušne aparate.

Kaj pa cene?

Kot pogodbenim podpisnikom z ZZZS so vam na voljo brezplačni medicinski pripomočki (očala, kontaktne leče, slušni aparati), ki vam jih predpišejo specialisti v katerikoli specialistični očesni ali otološki ambulanti. V prosti prodaji so okvirji že od 18 €, slušni aparati pa od 299,64 €.

Pri tem naj še omenimo, da je Optika Paradiž invalidom prijazno podjetje. Velik parkirni prostor neposredno ob optiki nudi neoviran pristop tudi ljudem s težjimi gibalnimi sposobnostmi in z vozički. Strokovno in prijazno osebje, individualna obravnava, pestra izbira storitev in blaga , številne akcijske ponudbe in odlični garancijski pogoji so razlogi, zakaj jih morate obiskati. 

Ker cenijo vid in vašim očem in ušesom privoščijo najboljše.

Dogodki