Search
Close this search box.

Novost na Ravnah. Vrata odprla Grajska časopisna kavarna Eleonora

Včeraj se je v okviru projekta 'Čebela bere med' zgodila otvoritev Grajske časopisne kavarne 'Eleonora'.

Občina Ravne na Koroškem je bogatejša za Grajsko časopisno kavarno Eleonora, kot se uradno imenuje.

Podžupan občine Ravne Aljaž Verhovnik: “Zelo lepa pridobitev, ki predstavlja piko na i v sklopu prenove Gradu Ravne, bo v regijski kulturni hram vnesla tudi nekaj kulinaričnega vložka.”

V Koroški osrednji knjižnici pa so tudi obrazložili, zakaj ime Eleonora. “Pred skoraj desetimi leti je po spletu okoliščin knjižnico obiskala dr. Eleonora Thun, rojena Thurn Valsassina, najmlajša vnukinja zadnjega ravenskega grofa. Kot mlado dekle je morala po nemški okupaciji Guštanja z družino zapustiti grad. S spomini je popestrila in oživila zgodbe preteklosti in s svojo prav posebno prezenco pustila močan pečat. Je edina neposredna potomka nekdanjih grofov, ki je obiskala knjižnico po njeni ustanovitvi v prostorih gradu Ravne. Naj bo ime ‘Eleonora’ simbolična vez med preteklostjo in hkrati izziv za nove naloge in vsebine, ki jih želijo v knjižnico ponuditi. Saj knjižnice so vrata v vse čase.”

Foto: FB Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika

V okviru projekta Čebela bere med pa se dogaja že celo leto. Poleg tega, da je brenčalo po Mežiški dolini, se je na čebelnjaku na Piglu uredila fotovoltaika in v Koroški osrednji knjižnici oddelek Berem zlahka.

Dogodki

Včeraj se je v okviru projekta 'Čebela bere med' zgodila otvoritev Grajske časopisne kavarne 'Eleonora'.