Search
Close this search box.

Novost na Ravnah: Prvi novodobni brivec na Koroškem, kjer se tradicija sreča s trendom

Že kar nekaj let je trend, da si moški želijo za urejanje pričesk in brad svoj prostor. Prostor, kjer se izraža moška tematika, tako v prostoru kot temah pogovorov. In zdaj so takšen prostor dobili tudi na Koroškem, pri Koroškem brivcu, kjer se tradicija sreča s trendom.

V sklopu BuuS frizerskega in kozmetičnega salona je letos začela z delovanjem prva brivnica na Koroškem, Koroški brivec

Brivci in lasničarji so na Ravnah sicer delovali že pred drugo svetovno vojno. Družinski posel na Partizanski cesti je postavil temelje ter ustvaril enega najboljših brivcev Slavka Horvata, ki se je leta 1966 preselil na lokacijo takrat nove avtobusne postaje. Njegovo tradicijo pa od leta 1994 nadaljujeta hčerka Simona in Boštjan, ki sta brivnico razširila v salon. Leto 2021 pa je leto, ko se vračamo h koreninam z novimi začetki,” so pojasnili pri prvem novodobnem brivcu na Koroškem, nad katerim so navdušene tako ženske kot moški.

“Fantki, fantje, mladi gospodi, gospodi, seniorji, vse to so naše stranke. Tako mlajše kot starejše animiramo že z samim izgledom salona, ki je opremljen v retro stilu in je všečen vsem. Verjemite, tudi ženska populacija je zelo navdušena, ko ji razkažemo prostor,” so odgovorili na vprašanje, kdo zahaja k njim v salon in kako ob striženju las animirajo najmlajše. Ob tem pa namignili, da pripravljajo tudi presenečenje na ženski strani, Hair Longe room. O čemer bomo pri Koroških Novicah še poročali.

Predvsem med mladimi je zadnje čase zelo prisoten trend kratkih brad. Poleg striženja je danes zelo pomemben celoten videz. Urejena brada je sestavni del celostne storitve, pravijo pri Koroškem brivcu, kjer so poudarili, da se prvinska brivska izkušnja lahko zgodi le pri brivcu v posebnem brivskem stolu, z mojstrom v predpasniku, s čopičem in z ostro britvijo ter s popolno potezo umirjene roke. Dober brivec pa mora biti komunikativen, potrebuje tisto pravo karizmo, občutek in osredotočenost. Mora biti potrpežljiv, precizen, prijazen, z veliko idejami ter zna povedati tudi kakšen vic oziroma šalo.

V salonu BuuS poskrbijo za tretma z vrhunskimi brivskimi mojstri ter obljubljajo natančno striženje brade, gladko britje, premišljeno kultivacijo brad in brkov ter kanček tistega razvajanja, ki je rezervirano samo za ponosne lastnike obraznega okrasja.

Pri Koroškem brivcu sta mojstra tega poklica Veronika in Žan

Veronika je že 5 let naša sodelavka in v nekem trenutku se je odločila, da bo strigla samo moške. V mesecu maju pa se nam je pridružil mladi Žan, ki je imel samo eno željo, da postane brivec,” so pojasnili v salonu, kjer jim je vkljub težkim razmeram uspelo izvesti izobraževanje pod taktirko velikega mojstra, brivca Benjamina Oručeviča – Beno, iz salona Ljubljanski brivec MičStyling.

Za vse dodatne informacije so vam na voljo na 02 821 56 77 ali na buus@koroskibrivec.si,i, za obisk Koroškega brivca pa se lahko naročite tudi preko spleta TUKAJ ali obiščete njihovo spletno stran.

Profesionalna brivca, Veronika in Žan, poskrbita za oblikovanje brade z aparatom, britje Royal – komplet, lahko pa se odločite tudi za različne vrste moškega striženja, in sicer za moško klasično striženje, moško trend striženje, moško trend striženje z umivanjem las. V ponudbi imajo tudi moško striženje – ALL-INN, enakomerno striženje z aparatom, Reperatura Fade striženja (z aparatom okoli glave, brez striženja in umivanja las), moško pranje las in otroško striženje.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Blaž
Blaž
2 let nazaj

Ste kar pozabili na znanega mežiškega Vehija, ki je taisti posel opravljal 50 let, do upokojitve pred nekaj leti.

Dogodki

Že kar nekaj let je trend, da si moški želijo za urejanje pričesk in brad svoj prostor. Prostor, kjer se izraža moška tematika, tako v prostoru kot temah pogovorov. In zdaj so takšen prostor dobili tudi na Koroškem, pri Koroškem brivcu, kjer se tradicija sreča s trendom.