Novost na Koroškem: Ranč, ki ponuja številne možnosti preživljanja prostega časa v družbi konj (FOTO)

Predstavljamo vam Ranč Foltan, ki se ponaša s pestro turistično ponudbo in kjer lahko vsak najde nekaj zase. Obiskovalcem so na voljo jahalne urice, jahalni izleti, naučijo vas, kako skrbeti za konje, organizirajo tabore in rojstnodnevne zabave … Idilična lokacija, sredi neokrnjene narave, pa je tudi pravi raj za sprostitev od vsakdanjega vrveža.
IMG_7348

Ranč Foltan se nahaja v Mislinji, pod osnovno šolo, na idilični lokaciji ob reki Mislinji. Na njem je trenutno nastanjenih sedem konj, dva v lasti kmetije Foltan, ostali pa so v oskrbi. Konji živijo prosto v tako imenovani ‘lauf štali’. To pomeni, da se prosto gibljejo po večjem prostoru, kar blagodejno deluje na konjevo zdravje in počutje.

Ideja o Ranču, kot ene vrste turistična ponudba se je porodila že nekaj let nazaj, ko smo v najem dobili slab hektar zemlje, kjer je pred tem že deloval konjeniški klub, kasneje pa se je travnik zarasel in hlev propadel. Z malimi koraki smo začeli prostor obnavljati, sprva smo nastanili dva lastna konja, kasneje se je pridružilo še ostalih pet, ki so last mladih entuziastičnih fantov in deklet, ki jih druži ljubezen do teh plemenitih živali. Skupaj smo skovali idejo, kako naš konjeniški svet približati še drugim ljudem,” prve začetke ranča, ki deluje kot dopolnilna dejavnost kmetije Foltan, oriše lastnica Polona Padežnik

“Naša vizija je predvsem usmerjena k našim najmlajšim, poleg vsakodnevnih jahalnih uric bomo prirejali tudi rojstnodnevne zabave, počitniške animacije za otroke, predvsem v toplih mesecih pa tabore, na katerih pa ne bomo samo spoznavali konj, pač pa tudi raziskovali okolico, ustvarjali, predvsem pa se veliko zabavali,” napovedujejo na Ranču Foltan, kjer pripravljajo tudi dejavnosti za malo manj mlade.

Eden prvih takih dogodkov bo likovni tabor pod vodstvom umetnostne zgodovinarke Done Pratnekar v maju, o katerem si lahko več podrobnosti preberete TUKAJ.

Pri tem naj še omenimo, da okolica ranča ponuja neomejene možnosti pohodništva in raziskovanja narave na konjskem hrbtu. Za tiste, ki imajo o jahanju že malo več znanja bodo organizirali izlete z vodičem, tudi dvodnevne. “Lepote našega Pohorja lahko na tak način dobijo še malo drugačen pridih. Tisti, ki pa so v konjeniškem športu novi, pa bodo jahali v maneži, ali pa jih bomo z vodenim jahanjem popeljali na kratko terensko ježo,” dodajajo na Ranču Foltan.

Z našimi storitvami bi želeli v Mislinji popestriti turistično ponudbo in se povezati tako s Turističnim društvom kot tudi z lokalnimi ponudniki turističnih nastanitev. Mislinjski izletniški turizem lahko na ta način dobi še eno novo razsežnost in dopolnitev,” menijo na Ranču Foltan, kjer se že veselijo novih sodelovanj in vašega obiska.

Več o dogajanju na čudovitem Ranču Foltan si lahko pogledate tudi na njihovi Facebook strani, ki jo najdete TUKAJ.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.