Novoizvoljeni podpredsednik Mladega foruma SD ‘ZA tretjo razvojno os’

FOTO: Osebni arhiv

V soboto, 28. 5. 2016 se je v Ljubljani odvijal 21. kongres Mladega foruma SD, pod naslovom Dostojanstvo vsem! Korošci smo na žalost iz strani Ljubljane »od boga« pozabljen narod, ki se po njihovem geografskem znanju včasih znajdemo tudi kot del sosednje Avstrije. 

FOTO: Osebni arhiv

Novoizvoljeni podpredsednik MF-ja Andrej Omerzel je predstavil problem tretje razvojne osi in poudaril, da bo izvajanje pritiska na odločevalce ena izmed prioritet novega vodstva Mladega foruma. Zelo pomembno je dejstvo, da se vse več političnih organizacij, nevladnih organizacij, društev ter posameznikov zaveda in javno opozarja, kako pomembna je tretja razvojna os za Koroško.

Tretja razvojna os bo zagotovila ustrezno medsebojno povezanost središč mednarodnega, nacionalnega in regionalnega pomena v širšem prostoru. Tretja razvojna os je opredeljena kot ena izmed razvojnih prioritet, ki naj bi z izgradnjo novih prometnih povezav omogočila navezavo pomembnih središč na ustrezna razvojna območja tako v Sloveniji kot tudi na Avstrijskem in Hrvaškem. Izgradnja nove prometnice bo povečala konkurenčnost območja ob razvojni osi, dostopnost, okrepile se bodo institucionalne in gospodarske povezave. Z izboljšanimi prometnimi povezavami se bodo skrajšala trajanja potovanj, izboljšala se bo njihova kvaliteta, povečala se bo prometna varnost. »Ali si res želimo, da velika podjetje, ki zaposlujejo večino Korošic in Korošcev kot so Gorenje, Tab, Metal Ravne idr. prestavijo svoje proizvodnje in s tem delovna mesta v druge države, ker Republika Slovenija ni zmogla v nekaj desetletjih poskrbeti za normalno infrastrukturo« je zaključil Omerzel.

Na Koroškem imamo že sedaj problem z premajhnim številom delovnih mest. Ne smemo dopustiti, da z odlašanjem odgovornih ta problem postane še večji! Koroški je potrebno povrniti dostojanstvo.

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/2016/andrejomerzel1″ title=”Galerija slik”]

FOTO: Osebni arhiv

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.