Novi veleposlanik Japonske v Sloveniji obiskal Slovenj Gradec

Danes je Slovenj Gradec obiskal veleposlanik Japonske, nj. eksc. Hiromichi Matsushima, ki je bil na ta položaj imenovan že novembra lani, vendar je zaradi epidemije moral svoj obisk večkrat preložiti, so sporočili iz MO Slovenj Gradec.
img_4151

Na Mestni občini Slovenj Gradec ga je sprejel župan Tilen Klugler, sestanku pa so prisostvovali tudi podžupanja Martina Šisernik, podžupan dr. Peter Pungartnik in predsednik Olimpijskega komiteja – Združenja športnih zvez Slovenije Bogdan Gabrovec, je navedeno na spletni strani slovenjgraške občine.

Župan je veleposlaniku predstavil dosedanje aktivnosti, ki jih Slovenj Gradec vlaga v negovanje odnosov s partnerskim mestom Myoko, s katerim smo listino o partnerstvu podpisali že leta 2001. Oba sogovornika sta izrazila željo, da bi epidemiološke zadeve dopustile čimprejšnjo normalizacijo mednarodnega sodelovanja predvsem tudi zato, ker v letošnjem letu obeležujemo dvajset letnico doslej edinega tovrstnega partnerstva med dvema mestoma iz sicer oddaljenih držav, prav tako pa obeležujemo tudi tri desetletja vzpostavitve diplomatskih odnosov med Japonsko in Slovenijo.

Veleposlanik je izrazil zadovoljstvo in zagotovil svojo podporo pri iskanju načinov za poglobitev sodelovanja in izmenjav, tako na kulturnem in družbenem kot tudi na gospodarskem področju, saj je Slovenj Gradec s svojo tradicijo, znanjem in infrastrukturo lahko zanimiv tudi morebitnim japonskim vlagateljem s področja avtomobilske industrije. Sogovornika sta se dogovorila, da bosta z aktivnostmi nadaljevala in se na to temo še srečala, so še zapisali v sporočilu za javnost, ki so ga objavili na strani občine.

Veleposlanik Matsushima si je ob obisku Slovenj Gradca ogledal tudi mestno jedro ter spominski park pred gimnazijo, kjer ga je sprejel ravnatelj mag. Stane Berzelak in mu predstavil sodelovanje in izmenjave med slovenjgraško in gimnazijo v partnerskem mestu Myoko.

Vir: MO Slovenj Gradec

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.