Search
Close this search box.

Novi Subaru CROSSTREK vas že čaka pri Avto Koletniku

Za testno vožnjo je novi Subaru Crosstrek na voljo pri avto hiši Avto Koletnik.

Po 11 letih od postavitve modela Subaru XV na trg v Evropi in 2.200.000 avtomobilih, prodanih na svetu, od tega 127.000 v Evropi in 17.000 v Italiji, je na trgu že nova generacija modela, ki nosi ime Subaru CROSSTREK.

Crosstrek ohranja prepoznavno kombinacijo pogona Symmetrical All-Wheel Drive (S-AWD) ter hibridnega pogona e-BOXER z dodatno nadgradnjo funkcije s področja varnosti, zabave in zanesljivosti.

Novi Subaru Crosstrek je opremljen s sistemom X-MODE.

Dizajn, namestitev potnikov in udobje med vožnjo

Zunanji dizajn novega Crosstreka odraža njegovo drznost in usmerjenost v preživljanja časa v naravi. Ostrejše in bolj dinamične zunanje linije sledijo Subarujevi filozofiji dizajna DYNAMIC x SOLID. Obloga na sprednji rešetki je razširjena, zadnje luči pa ustvarjajo drznejši videz. Dvignjen pokrov motorja spredaj in izbočen branik na bočnih straneh vozila poudarjata njegovo ostro obliko.

Notranjost novega Crosstreka združuje prefinjeno estetiko in kar največjo funkcionalnost ter udobje voznikov in potnikov. Robustnost zunanjega dela je vidna tudi v dizajnu kabine, ki je kombiniran s kakovostjo višjega segmenta vozil.

Poleg optimalnega položaja za vožnjo voznika je prostorna notranjost optimizirana tudi zahvaljujoč dodatnemu prostoru za ramena, večji razdalji med središčnimi točkami sedežev in dodatnemu prostoru za glavo in noge, kar omogoča večje udobje.

Novi Crosstrek ponuja do 1.314 litrov prtljažnega prostora. Enostaven dostop in možnost podiranja zadnjih sedežev v razmerju 60 : 40 omogočata svobodno razširitev prtljažnega prostora, medtem ko zmanjšana višina in široko odpiranje vrat prtljažnika dodatno olajšata natovarjanje in raztovarjanje prtljage.

Novi Subaru Crosstrek ima do 1.314 litrov prtljaznega prostora.

Sedeži so razviti z uporabo novega pristopa v sodelovanju z zdravstvenimi strokovnjaki ob upoštevanju novih dejavnikov, ki vplivajo na udobje vožnje ter vizualno in fizično utrujenost na dolgih potovanjih.

Sistemu za obveščanje in zabavo je dodan zaklep s pomočjo kode PIN, zasnovan za preprečitev uhajanja osebnih podatkov. Uporabnik je prav tako obveščen, ko se vozilo premika zunaj vnaprej nastavljenega območja, kar je uporabno, če se avtomobil ne vozi v skladu s predvideno potjo ali je vozilo ukradeno.

Uvedena je nova metoda za nastavitev cilja s pomočjo sistema what3words*, kar uporabnikom omogoča določitev točnega položaja z nastavitvijo cilja na podlagi ustreznih besed. Crosstrek zagotavlja tudi izboljšano povezljivost, ki je združljiva z brezžičnim sistemom Apple CarPlay** in sistemom Android Auto***.

Notranjost novega Subaru Crosstreka.

Možnosti za terensko vožnjo

Novi Subaru Crosstrek je opremljen s sistemom X-MODE, ki upravlja motor, prenos, sistem stalnega pogona in zavore za doseganje optimalnega stika s podlago na spolzkih površinah in strmih naklonih. Izbirati je mogoče med različnimi načini vožnje, ki ustrezajo različnim cestnim površinam in pogojem vožnje. X-MODE se ponaša tudi s funkcijo Hill Descent Control, ki vozniku omogoča vožnjo po strmih pobočjih z varno in stalno hitrostjo brez pritiskanja zavore, da se lahko voznik osredotoči izključno na volan. Novi Crosstrek je prvo vozilo znamke Subaru, pri katerem je X-MODE na voljo tudi pri vzvratni vožnji, in to s pomočjo hibridnega pogona.

Crosstrek ima minimalno višino podvozja 220 mm skupaj z izboljšanim kotom vstopa in izstopa, zaradi česar je primeren za širok razpon aktivnosti in terenskih poti. Poleg tega se ponaša z zmogljivostjo vleke 1.270 kg.

Hill Descent Control – vozniku omogoča vožjo po strmnih pobočjih.

Varnost

Novi model je opremljen z najnovejšo različico tehnologije EyeSight Driver Assist, sistema za preprečevanje trka s stereo kamero podjetja Subaru. Ima znatno širši razpon prepoznavanja (razpon je skoraj podvojen). Nameščena je tudi dodatna monokularna kamera, ki varnost še poveča. S sprednje strani je nameščen sistem radarjev. Nov sistem prepozna vozila na dveh kolesih in pešce z leve ter desne strani vozila. Zahvaljujoč električnemu ojačevalniku zavor z izboljšano zmogljivostjo je izboljšan tudi odziv zaviranja pred trkom in zmanjšan hrup pri delovanju.

Zahvaljujoč tem novim tehnologijam je uvedenih pet novih funkcij (Front Pre-Collision Braking – sprednje zaviranje za preprečitev trka, Autonomous Emergency Steering – avtonomno obračanje volana v sili, Traffic Sign Recognition/Intelligent Speed Limiter – prepoznavanje prometnih znakov/inteligentna omejitev hitrosti, Manual Speed Limiter – ročna omejitev hitrosti, Emergency Lane Keep Assist – pomoč pri zadrževanju vozila na pasu v sili), štiri pa so izboljšane (Pre-Collision Braking – zaviranje za preprečitev trka, Lane Departure Prevention – preprečitev zavijanja s pasu, Lane Centering Function – funkcija centriranja na pasu, Adaptive Cruise Control – prilagodljivi tempomat). EyeSight je serijsko vključen v vse pakete opreme.

Ostale serijske funkcije vključujejo samodejno zaviranje pri vzvratni vožnji (RAB – Reverse Automatic Breaking), sistem spremljanja voznika (DMS – Driver Monitoring System) in sistem odkrivanja vozil za avtomobilom (SRVD – Subaru Rear Vehicle Detection). Obstaja tudi nekaj varnostnih lastnosti, ki jih ponuja samo Subaru, kot so vrtljive LED-luči, ki izboljšajo vidljivost ponoči in pomagajo vnaprej prepoznati pešce in kolesarje, ter bočne zračne blazine za voznikov sedež (skupno devet zračnih blazin).

11.6 palični informacijski zaslon Full HD na dotik.

Novi Crosstrek je na voljo s tremi paketi opreme STYLE, STYLE XTRA in PREMIUM ter v devetih barvah (vključno s tremi novimi, ki so dostopne izključno za ta model: prelivajoča se živo oranžna, turkizno modra, metalik morsko modra). Cena znaša od 37.240 do 41.940 €.

Popoln seznam opreme je na voljo TUKAJ.

Tehnični podatki:

Novi Subaru Crosstrek
Motor z notranjim izgorevanjem
Vrsta Štirje vodoravno nasprotno nameščeni cilindri, 4-taktni bencinski motor DOHC 16 ventilov
Prostorninacm31.995
Sistem vbrizga Neposredni vbrizg
Lastnosti
Največja moč (DIN)kW (KM) / obr./min100 (136)/5.600
Največji navor (DIN)Nm (kgfm) / obr./min182 (18,6)/4.000
Električni motor
Vrsta Sinhroni s trajnimi magneti
Največja močkW (KM)12,3 (16,7)
Največji navorNm (kgfm)66 (6,7)
Pogonski sistem
Vrsta Stalni Symmetrical AWD z aktivno porazdelitvijo navora
Menjalnik
VrstaCVT Lineartronic
Mere
Dolžina x širina x višinamm4.495 x 1.800 x 1.600
Medosna razdaljamm2.670
Minimalna višina podvozjamm220
*what3words je storitev za zagotavljanje informacij o položaju, ki jo omogoča podjetje what3words Limited.
** Apple CarPlay registrirana blagovna znamka podjetja Apple Inc. v ZDA in drugje.
*** Android Auto je registrirana blagovna znamka podjetja Google Inc. v ZDA in drugje

Novi Subaru CROSSTREK je na voljo v avto hiši AVTO KOLETNIK, kjer se lahko z njim odpeljete tudi na testno vožnjo.

Prijavite se lahko preko spleta na povezavi, ali jih pokličete na telefonsko številko: 02/ 23 40 541.

AVTO KOLETNIK d.o.o. PE MARIBOR
Kraljeviča Marka ulica 15b, 2000 Maribor
Telefon: +386 (0) 2 23 40 552
E-mail: 
info@avtokoletnik.com
     servis vozil:  pon. – petek: 7.00–17.00; Sobota: 8.00–12.00
   prodaja vozil: pon. – petek: 8.00–17.00  Sobota: 8.00–12.00


AVTO KOLETNIK d.o.o. – PE PSC Radlje
Pohorska cesta 17b, 2360 Radlje ob Dravi
Telefon: +386 (0)2 888 00 44 Prodaja
             +386 (0)2 888 00 55 Servis
Email: 
info@avtokoletnik.com      
servis vozil: pon.-  petek: 7.00–17.00; Sobota: 8.00–12.00
   prodaja vozil: pon. – petek: 8.00–17.00; Sobota: 8.00–12.00

Dogodki

Za testno vožnjo je novi Subaru Crosstrek na voljo pri avto hiši Avto Koletnik.