Search
Close this search box.

Novi predsednik Koroškega pokrajinskega odbora je Grega Raj

Mladinski kulturni center v Slovenj Gradcu je 31. maja 2013 gostil sejo Sveta Koroškega pokrajinskega odbora. Sejo je sklical in do izvolitve novega predsednika tudi vodil sekretar stranke, Uroš Gruden.


Ob udeležbi večine članic in članov stranke s Koroške, pridružili so se jim tudi nekateri simpatizerji in simpatizerke, je bilo največ časa namenjenega izjemno pestri razpravi o 
aktualnem političnem trenutku v Sloveniji in vlogi Zaresa – tudi s pogledom v preteklost in oceni strankinih politik, ki jih je Zares promoviral od ustanovitve naprej. In prav te vsebine so spet povsem v ospredju. Če so bile pred leti nekatere ocene, poteze, pobude in ideje ocenjene kot preuranjene, nepotrebne ali napačne, sedanje stanje duha in dejstev v državi kaže, da smo večinoma sledili pravim ciljem. Predsednik stranke, dr. Pavel Gantar je ob tem poudaril, da »dobro delo v politiki ni vedno nagrajeno, velja pa tudi povsem nasprotna trditev.« Tudi zaradi omenjenih dejstev je bila odločitev, da stranka nadaljuje svoje delovanje, pravilna in potrebna. »A tudi tvegana, saj nam garancije, da se nam bo uspelo vrniti, ne more dati nihče.«je še dodal.

Priložnost za ponovni vzpon stranke vsekakor obstaja, ravno zato jo moramo pričakati pripravljeni. Že od zadnjih volitev v državni zbor leta 2011 poteka reorganizacija stranke na vseh nivojih. Tudi v Koroškem pokrajinskem odboru je bilo potrebno obrniti nov list in posodobiti njegovo delovanje.

 

Na svetu pokrajinskega odbora so bila sprejeta tudi povsem nova pravila o delovanju odbora, ki so poenostavljena in postavljajo zgolj minimaliziran in manj formaliziran okvir za delovanje, predvsem pa omogočajo kreativnemu delovanju in novim pristopom prosto pot.

Povsem novo energijo pa prinaša tudi nova vodstvena ekipa, ki je bila izvoljena. Prisotni so s soglasnimi odločitvami za novega predsednikapokrajinskega odbora izvolili Gregorja Raja, sicer dolgoletnega sekretarja mestnega odbora stranke v Slovenj Gradcu. Z izvolitvijo na to funkcijo je postal tudi član sveta stranke. Otmar Kovač iz Mute je postal edinipodpredsednik odbora. Andreja Oder, občinska svetnica in predsednica odbora v Mislinji pa je postala tudi predstavnica pokrajinskega odbora v svetu stranke.

 

Predsednik stranke je v čestitki novemu vodstvu poudaril, »da se Zares vrača. Tudi na Koroškem. Prepričan sem, da bo Grega Raj dobro vodil odbor v naslednjih letih. Hkrati pa smo na današnjem srečanju načeli vrsto vprašanj, ki se vežejo na aktualni politični trenutek v državi, na razmere, v katerih smo se znašli. In si postavili vprašanje, kaj lahko stranka Zares naredi, da bi se razmere izboljšale. Čas za novo politiko, ki je na žalost doživela poraz leta 2011, se ponovno vrača. Prav vrednote, na katerih je Zares temeljila svojo politiko, so danes še toliko bolj aktualne. In na tem, da bi obnovili politiko, ki bi ponovno pridobila zaupanje ljudi, bomo tudi delovali v bodoče.

Grega RajGrega Raj se je zahvalil za vzpodbudne besede in dodal, »me veseli, da je bila danes v Slovenj Gradcu zelo zanimiva razprava. Še bolj pa sem zadovoljen, da smo danes na srečanju opazili mnoge obraze, ki so v Zaresu že od ustanovitve stranke naprej. Njihova prisotnost nam pritrjuje, da so temelji, na katerih je stranka nastala, spet aktualni, pravzaprav vsak dan bolj aktualni. Tisti, ki so v nas videli neko alternativo, nas ponovno prepoznavajo kot tiste, ki lahko ponudimo prave rešitve.«

 

VIR: Zares.si

 

Dogodki

Mladinski kulturni center v Slovenj Gradcu je 31. maja 2013 gostil sejo Sveta Koroškega pokrajinskega odbora. Sejo je sklical in do izvolitve novega predsednika tudi vodil sekretar stranke, Uroš Gruden.