Search
Close this search box.

Novi predsednik Geoparka Karavanke je postal župan Raven dr. Tomaž Rožen (FOTO)

Danes je v Upravljavskem centru v Tihoji (Sittersdorf/Žitara vas) potekala novinarska konferenca ob 10. letnici Geoparka Karavanke, z naslovom Zgodba o uspehu od leta 2013 in vizija 2033+.

Novinarske konference, ki je bila namenjena predstavitvi dosežkov pretekle uspešne dekade delovanja in viziji nadaljnjih ciljev Geoparka, so se udeležili tudi visoki gostje iz Slovenije – Minister za naravne vire in prostor Republike Slovenije g. Uroš Brežan, in Avstrije – deželni glavar dr. Peter Kaiser.

O preteklem uspešnem 10-letnem delovanju sta razmišljala nekdanji župan občine Mežica Dušan Krebel in nekdanji župan avstrijske občine Suha/Neuhaus in dosedanji predsednik DS/EZTS Geopark Karavanke Gerhard Visotschnig.

Ob ustanovnih članih Geoparka in zainteresirani javnosti, je bil predstavljen tudi novoizvoljeni upravni odbor EZTS Geopark Karavanke 2023-2026, ki ga sestavljajo člana župana Prevalj dr. Matija Tasič in Globasnice Bernhard Sadovnik, blagajničar bistriški župan Hermann Srienz in njegova namestnica županja Črne mag. Romana Lesjak, namestnica predsednika županja Železne Kaple Lisa Lobnik in ki ga, od današnje skupščine dalje, vodi župan Občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen, predsednik Upravnega odbora EZTS.

Novoizvoljeni Nadzorni odbor EZTS Geopark Karavanke sestavljajo župani Mark Maze (Občina Mežica), Stefan Visotschnig (Mestna občina Pliberk) in Patrick Skubel (Občina Suha).

Našemu županu in novoizvoljenemu predsedniku Geoparka Karavanke dr. Tomažu Roženu izrekamo iskrene čestitke in želimo obilo uspeha tudi na področju vodenja čezmejnega parka Karavanke, ki je del Evropske (EGN) in Globalne (GGN) mreže geoparkov pod okriljem organizacije Unesco (angl. United Nations Educational, Scientific and Cultural Organisation),” so zapisali na spletni strani Občine Ravne.

Besedilo: Občina Ravne na Koroškem

Danes je v Upravljavskem centru v Tihoji (Sittersdorf/Žitara vas) potekala novinarska konferenca ob 10. letnici Geoparka Karavanke, z naslovom Zgodba o uspehu od leta 2013 in vizija 2033+.