Search
Close this search box.

Nove okužbe v domu starejših na Prevaljah in v Črnečah

V Domu starejših Hmelina v Radljah ob Dravi so imeli do srede potrjenih 37 okužb pri stanovalcih in 16 pri zaposlenih. Nove okužbe so včeraj potrdili tudi v Domu starejših Na Fari, o okužbah pa poročajo tudi iz Koroškega doma starostnikov Črneče.

“Tudi mi, kakor tudi naši stanovalci nismo imuni na okužbo s SARS-Cov-2. Danes smo odvzeli bris stanovalcu zaradi spremenjenega zdravstvenega stanja in dobili v zelo kratkem času rezultat, ki je izkazal okužbo. Nemudoma smo stanovalca izolirali v enoposteljno sobo » sive cone«. Iz bolnice se je vrnil stanovalec po devetih dnevih zdravljenja v bolnišnici (ne zaradi COVID-a) prav tako s pozitivnim izidom testa, je v sredo zvečer zapisala v sporočilu za javnost direktorica doma Stanka Vauh.

Vauhova je še dodala, da so prav tako včeraj odvzeli brise še 23 stanovalcem in 12 zaposlenim, rezultati bodo znani danes.

Iz radeljskega doma pa so sporočili, da so do včeraj v Hotel Mladika v Topolšico premestili 33 stanovalcev, štirje pa so potrebovali bolnišnično oskrbo. Dva stanovalca sta umrla.

Iz Koroškega doma starostnikov Črneče pa so sporočili, da se skušajo zaposleni in stanovalci po najboljših močeh prilagajati na trenutno stanje v domu.

Delo na treh oddelkih (BP, B1 in B2) je organizirano kot ” siva cona “. Zaposleni delo opravljajo v polni varovalni opremi in izvajajo vsa opravila za dobro počutje stanovalcev, kvalitetno nego in oskrbo,” so navedli v sporočilu za javnost.

Dodali so še, da se s pomočjo družabnice stanovalci sprehodijo na balkon ali v park. V prostorih oddelka BP pa imajo organizirano “rdečo cono”, kjer trenutno prebiva 24 stanovalcev, ki se po navedbha vodstva doma s potrpežljivostjo soočajo z okužbo s Covid 19.

“Tri stanovalke se zdravijo v bolnici. Včeraj smo na oddelku B2 ponovno odvzeli 38 brisov. Eden o stanovalcev je okužen in preseljen v rdečo cono. Pri zaposlenih novih okužb ni bilo. Je pa še vedno 8 delavk zaradi okužbe, v bolniškem staležu. Vsi zaposleni ves napor vlagamo v preprečevanje širjenja okužbe in kljub nastalim razmeram, stanovalcem omogočamo, varno, dostojno in prijazno bivanje v našem domu,” so sklenili današnji zapis, objavljen na njihovi Facebook strani.

V Domu starejših Hmelina v Radljah ob Dravi so imeli do srede potrjenih 37 okužb pri stanovalcih in 16 pri zaposlenih. Nove okužbe so včeraj potrdili tudi v Domu starejših Na Fari, o okužbah pa poročajo tudi iz Koroškega doma starostnikov Črneče.