Nove okužbe tudi v Domu starejših Na Fari, odsotnost pri zaposlenih se rahlo povečuje

Iz Doma starejših Na Fari so sporočili, da so včeraj na koronavirus testirali 12 stanovalcev, štirje so bili pozitivni. V nedeljo so brise odvzeli petim zaposlenim, eden je bil pozitiven. Tudi v ponedeljek so testirali pet zaposlenih, kakšni so bili rezultati pa na spletni strani doma ni navedeno.
dom na fari 5

Danes je domska zdravnica odvzela bris še enemu stanovalcu in štirim zaposlenim v domu. Šest stanovalcev je od danes zopet premeščenih na svoje oddelke, saj so okužbo uspešno preboleli, en stanovalec se je danes tudi že vrnil iz bolnišnice in je nastanjen še v »rdeči coni» je v današnjem sporočilu za javnost navedla direktorica doma Stanka Vauh.

“Prejeli pa smo tudi sporočilo iz bolnišnice, da se je včeraj ponoči poslovil en stanovalec našega doma, je dodala.

Odsotnost pri zaposlenih se rahlo povečuje, saj je nekaterim zaposlenim odrejena karantena s strani NIJZ zaradi stika z okuženo osebo v domačem okolju in pa seveda tudi zaradi drugih (ne – Covidnih) bolezni,” je pojasnila Vauh.

V ponedeljkovem sporočilu za javnost je navedeno, da je odsotnih 16 zaposlenih, ampak da se v tem tednu nekateri tudi že vračajo na delovno mesto.

“Zdržimo še ta teden, potem pa vemo, da se bo stanje umirilo in se počasi (tako kakor se je prikradlo v naše življenje) tudi normaliziralo,” je še zapisala direktorica.

Direktorica pa je sporočila tudi zanimivo novico, kot je poimovala sama. Stanovalec, ki je nameščen v t.i. »rdeči coni« nima želje, da se vrne v svojo sobo, saj pravi, da ima tu, v »rdeči coni«, več družbe, zdravstveno osebje nenehno ob sebi. »Nič mi ne manjka tu,« je po besedah direktorice dejal stanovalec.

Svojci, ki boste prinesli stvari svojim dragim, jih lahko oddate pri recepciji doma na mizo. Vrečke / kartoni morajo biti označeni z imenom in priimkom stanovalca. Receptorska služba jih bo kasneje razkužila, predala zdravstveno-negovalnemu osebju, kateri jih odnese potem v sobo stanovalca. Prosimo pa vse svojce, da hitro pokvarljivih stvari ne prinašajo v dom,” je današnje poročilo sklenila Stanka Vauh.

Preberi še:  Boštjan Paradiž: Z dosedanjimi ukrepi smo pridobili premalo sredstev, da bi lahko likvidnostno preživeli in ponovno zagnali dejavnost

prijavi se

prijavi se v svoj račun