Search
Close this search box.

Novartis podelil nagrade za izstopajoče in trajne znanstvene dosežke, med prejemniki tudi slovenski znanstveniki (FOTO)

Novartis je v Cambridgeu v ZDA podelil nagrade znanstvenikom, ki delajo v Novartisovih in Sandozovih razvojnih centrih, za izjemne dosežke na področju raziskav in razvoja (R & D Awards). Med prejemniki nagrad so tudi slovenski znanstveniki, ki so s prejetimi nagradami ponovno potrdili pomemben prispevek slovenskega znanja v Novartisovi in Sandozovi razvojno-raziskovalni mreži, so sporočili iz Leka.

Od leve: dr. Damjan Šterk, dr. Ivana Gazić Smilović in Andrej Bastarda

Najvišja Novartisova znanstvena priznanja so ponovno romala v Slovenijo. Dr. Matej Horvat, vodja prediktivne analitike in modeliranja iz Razvoja bioloških zdravil Mengeš, je prejel najvišje Novartisovo znanstveno priznanje za uglednega znanstvenika (Distinguished Scientist Award). Poleg tega so nagrado za vodilne znanstvenike (Leading Scientist Award) prejeli še dr. Ivana Gazić Smilović, Andrej Bastarda in dr. Damjan Šterk, raziskovalci iz Razvojnega centra Slovenija.

Novartis je vodilni ponudnik zdravil v Sloveniji, kjer delujejo Lek, Novartis Pharma Services in Sandoz. Skupaj gradimo in ohranjamo ugled dinamične, etične in zaupanja vredne farmacevtske družbe. V Leku razvijamo, izdelujemo in tržimo učinkovita, varna in kakovostna zdravila ter farmacevtske učinkovine. S svojim znanjem, kakovostjo in izkušnjami smo pridobili pomembno vlogo v Novartisu. Vpeti smo v Novartisovo organizacijsko strukturo, predvsem v Novartisove Tehnične dejavnosti, Globalni razvoj zdravil, Novartisove poslovne storitve in generično divizijo Sandoz. Smo vodilni Sandozov razvojni center in ena ključnih razvojnih lokacij za tehnološko zahtevne projekte. Veliko vlagamo v razvoj ter izobraževanje in usposabljanje zaposlenih. V zadnjih sedmih letih je bilo na novo zaposlenih več kot 2250 sodelavcev, kar nas uvršča med največje zaposlovalce v Sloveniji. Novartis je od leta 2003 v Slovenijo vložil že več kot 2,3 milijarde evrov.

O nagradah smo že poročali, ko so konec avgusta razglasili letošnje dobitnike, konec oktobra pa je potekala še svečanost z uradno podelitvijo nagrad. Dr. Matej Horvat je najvišje Novartisovo znanstveno priznanje prejel iz rok predsednika uprave Novartisa Vasa Narasimhana.

Dr. Matej Horvat je priznanje prejel iz rok predsednika uprave Novartisa Vasa Narasimhana.

Tim iz Razvojnega centra Slovenija, ki je prejel priznanje za vodilne znanstvenike, se prireditve zaradi neodložljivih službenih obveznosti ni mogel udeležiti. So pa na prireditvi predstavili njihove dosežke in jim podelili priznanje v njihovi odsotnosti.

Besedilo: Lek farmacevtska družba d. d

Dogodki