Search
Close this search box.

Novartis otrokom podaril računalnike za pomoč pri izobraževanju na daljavo (FOTO)

Od leve: direktor Antiinfektivov Prevalje Roman Burja, ravnateljica Osnovne šole Franja Goloba Prevalje Mira Hacman in župan Občine Prevalje Matija Tasič

Novartis v Sloveniji je učencem iz socialno ogroženih družin podaril računalnike z vso potrebno programsko opremo, da bi jim bile v času pandemije covida-19 zagotovljene enake možnosti dostopa do učnih gradiv in sodelovanje pri pouku na daljavo. Z donacijo bodo pomagali po petim družinam v Lendavi, Ljubljani, Domžalah in na Prevaljah.

V Novartisu v Sloveniji zagovarjajo, da je treba tudi v spremenjenih okoliščinah zaradi globalne zdravstvene krize vsem otrokom zagotoviti enake možnosti za pridobivanje znanja. Zaradi ukrepov za zajezitev širitve novega koronavirusa že več kot mesec dni pouk za slovenske osnovnošolce in dijake poteka na daljavo. Ključni del uspešnega učnega procesa je delujoči računalnik, ki pa ga številni otroci zaradi težkih materialnih razmer nimajo. Novartis je zato zagotovil potrebno računalniško opremo za dvajset učencev, ki tako pomoč najbolj potrebujejo. Otrokom so računalnike dostavili pretekli teden.

»Gradnja dolgoročnih odnosov in povezanosti z lokalnimi skupnostmi v krajih, kjer Novartis v Sloveniji deluje, je pomemben del našega poslovanja, zato smo se odločili pomagati otrokom iz socialno najbolj ogroženih družin v lokalnih skupnostih, katerih del smo tudi mi. Že tako ranljive družbene skupine trenutno krizo občutijo najbolj. Zavedamo se, da bodo lahko naši šolarji le z enakovrednim dostopom do izobraževanja na daljavo uspešno sodelovali v učnem procesu, tudi po tem, ko se vrnejo v šolske klopi,« je ob predaji računalnikov povedala Gizela Štampar, direktorica Antiinfektivov Lendava.

Pri donaciji je bilo izrednega pomena odlično sodelovanje z lokalnimi oblastmi. V Novartisu v Sloveniji so po nasvetu županov stopili v stik z ravnatelji izbranih osnovnih šol, ki so zagotovili, da so računalniki prišli v prave roke. V Lendavi so jih tako prejeli učenci Dvojezične osnovne šole I Lendava, v Ljubljani učenci Osnovne šole Hinka Smrekarja, v Domžalah učenci Osnovne šole Venclja Perka in na Prevaljah učenci Osnovne šole Franja Goloba Prevalje.

V pandemiji bolezni, ki jo povzroča novi koronavirus, Novartis še naprej skrbi za varnost bolnikov in sodelavcev po vsem svetu. Pri izpolnjevanju zaščitnih ukrepov jim je v veliko podporo zgledno sodelovanje z državnimi in lokalnimi oblastmi, ki jim pomagajo zagotavljati nemoteno poslovanje.

Novartis prispeva tudi k raziskovalnim prizadevanjem, zagotavlja stabilno ponudbo in ceno osnovnih zdravil ter nudi pomoč in podporo skupnostim v državah, kjer deluje. V preteklih tednih je tako iz globalnega sklada za podporo prizadetim skupnostim namenil pol milijona ameriških dolarjev Rdečemu križu Slovenije in Zvezi prijateljev mladine Slovenije ter z donacijo zaščitne opreme in razkuževalnih sredstev pomagal zdravstvenim domovom, bolnišnicam, domovom za starejše in lokalnim skupnostnim po vsej Sloveniji.

Besedilo: Lek

Dogodki