Search
Close this search box.

Nova pridobitev za varnejšo skupnost: Avtomatski zunanji defibrilatorja na izletniški kmetiji Bauh (FOTO)

Krajani Suhega Vrha so bogatejši za nov defibrilator.

V soboto, 17. februarja 2024, je Občina Prevalje skupaj s Koronarnim društvom Mežiške doline ter lokalnima skupnostnima Suhega Vrha in Breznice uspešno izvedla izobraževalni dogodek, namenjen temeljnim postopkom oživljanja. Poleg tega so predstavili novo pridobitev za varnejšo skupnost – avtomatski zunanji defibrilator (AED), ki je bil nameščen na izletniški kmetiji Bauh na Suhem Vrhu.

Na dogodku sta mag. Primož Krajnc, izkušen reševalec, in Katarina Krajnc predstavila ključne postopke oživljanja ter delovanje AED-ja. Udeleženci so aktivno sodelovali, postavljali vprašanja in se naučili, kako pravilno ukrepati v primeru srčnega zastoja ali nenadnega srčnega zastoja.

Praktične demonstracije so ponudile krajankam in krajankam Suhega Vrha ter Breznice odlično priložnost za pridobivanje dragocenih veščin, ki lahko rešijo življenje v nujnih situacijah. Poudarek je bil tudi na pomembnosti javno dostopnih AED-jev, ki lahko v ključnih trenutkih rešijo življenje.

S postavitvijo novega AED-ja na izletniški kmetiji Bauh je Občina Prevalje izkazala zavezanost k varnosti in dobremu počutju svojih občank in občanov. Lokalna skupnost se je odzvala z velikim zanimanjem in aktivno udeležbo, kar kaže na pomembnost ozaveščanja o pravilnih postopkih oživljanja ter dostopnosti nujnih medicinskih pripomočkov.

Namestitev AED-ja na izletniški kmetiji Bauh predstavlja korak naprej k bolj varni in prijazni skupnosti, obenem pa zagotavlja hitro ter učinkovito pomoč v nujnih primerih. Krajani izražajo upanje, da defibrilatorja nikoli ne bodo potrebovali, vendar so hvaležni za prizadevanja občine in lokalnih skupnosti za izboljšanje varnosti njihove okolice.

Vir: Koronarno društvo Mežiške doline

Dogodki

Krajani Suhega Vrha so bogatejši za nov defibrilator.