Search
Close this search box.

Nov velik uspeh Aneja Gorenjaka na mednarodnem tekmovanju v Švici

Mladi trobentač Anej Gorenjak, ki mu je bila glasba položena v zibelko, niza uspeh za uspehom. Tokrat se je odlično odrezal na mednarodnem tekmovanju v Švici.

Anej Gorenjak je 15-letni fant z Raven na Koroškem, ki mu je bila glasba položena v zibelko. Na Glasbeni šoli na Ravnah na Koroškem se je sedem let učil igranja na trobento. Zdaj pa je dijak 1. letnika Konservatorija za glasbo in balet Maribor. Uspešni Korošec se je v tem mesecu udeležil novega spletnega tekmovanja Tiziano Rossetti International Music Competition v Luganu v Švici.

Za tekmovanje se je intenzivno pripravljal s svojim letošnjim profesorjem, na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, Matjažem Dobrovnikom ter korepetitorko Špelo Horvat Gönc. Na tekmovanju je bilo več kot 700 tekmovalcev iz veliko držav s celega sveta. V svoji starostni kategoriji je Anej dosegel 97 točk. Prejel je 1. nagrado in 1. mesto- zlato priznanje.

Kot je še omenil Anej, trenutno pričakuje rezultate novega spletnega tekmovanja London Classical Competition, kjer se je po izboru komisije že uvrstil v finalni krog tekmovalcev.

Poleg talenta, ki ga ima, je za takšne uspehe potrebnega veliko trdega dela, discipline, veliko vaje, truda, odrekanja, energije in moči. Ob šolskih dejavnostih, ki jih opravlja sproti, vsak dan trobenti nameni 4 do 5 ur igranja. Ker je trobenta instrument, ki ga je potrebno vaditi po etapah, začne z vajo že ob 6. uri zjutraj. Včasih so ustnice tudi preutrujene, zato mora, kakšno vajo tudi izpustiti, še pojasni vrhunski trobentač, ki sicer pravi, da je to zelo redko, saj rad stisne zobe in trdo dela za svoj zastavljeni cilj.

Dogodki

Mladi trobentač Anej Gorenjak, ki mu je bila glasba položena v zibelko, niza uspeh za uspehom. Tokrat se je odlično odrezal na mednarodnem tekmovanju v Švici.