Search
Close this search box.

Norčavo je bilo tudi na 17. občinskem pustnem karnevalu v Šentjanžu pri Dravogradu

Tudi skozi Šentjanž pri Dravogradu se je danes zvrstila vesela pustna povorka, ki je družila takšne in drugačne pustne maske. Bilo je veselo!

Na današnjo pustno soboto, 10. februarja 2024, so se tudi v Šentjanžu, ob 10. uri, zbrale številne pustne maske na igrišču pri OŠ Šentjanž, temu pa je sledila pustna povorka skozi vas. Druženje in rajanje se je nadaljevalo pred tamkajšnjim Domom borcev.

Pustni čas predstavlja torej most med zimo in pomladjo. Nekoč je veljalo, da traja od svetih treh kraljev do pustnega torka. Datum pusta se letno spreminja glede na datum velike noči. Čeprav ga pogosto povezujemo s prihodom pomladi, njegovo ime razkriva povsem drug pomen – pust oz. mednarodni izraz karneval namreč pomeni »pustiti meso«. Staro ljudsko izročilo tudi govori, da pustne šeme odganjajo zimo ter prinašajo dobro letino in srečo.

V veselem rajanju in programu so sodelovali Vrtec Dravograd, OŠ Šentjanž in OŠ Dravograd, Tia Grubelnik ter Kurenti z vseh vetrov, ki so zagotovo pregnali zimo. Kuharice iz OŠ Šentjanž so poskrbele za odličen čaj, Koroške pekarne Dravograd pa za odlične marmeladne krofe. Sladkali smo se in plesali, se zabavali ter smejali. Prihodnje lepo se srečamo ponovno v Dravogradu!

Vir: FB Dravit Dravograd

Dogodki

Tudi skozi Šentjanž pri Dravogradu se je danes zvrstila vesela pustna povorka, ki je družila takšne in drugačne pustne maske. Bilo je veselo!