Search
Close this search box.

NLB zmanjšuje število odprtih poslovalnic tudi na Koroškem

Ker se razmere s širitvijo koronavirusa še zaostrujejo, tudi v NLB prilagajajo ukrepe, s katerimi želijo zagotoviti kar najvišjo stopnjo varnosti ter tako zajeziti število okužb. S tem namenom bodo nekatere njihove poslovalnice z jutrišnjim dnem, 18. marcazačasno zaprle svoja vrata. Med njimi so tudi NLB Poslovalnice Mislinja, Prevalje in Muta.

V sredo, 18. marca 2020, bo vrata odprlo 50 NLB poslovalnic širom Slovenije, ki bodo odprte vsak delovnik od 8.30 do 13.00.  Odprte bodo poslovalnice na sedežih podružnic, v trgovinskih centrih in ob cestnih vpadnicah, da bo tako zagotovljena čim boljša regionalna pokritost. Seznam poslovalnic in ključne kontakte najdete na http://bit.ly/2QmJHOR.

Še naprej je iz preventivnih razlogov v veljavi spremenjen način sprejemanja strank v poslovalnicah – torej posamično vstopanje. Naenkrat je lahko v poslovalnici namreč samo toliko strank, kot je bančnih okenc. Vljudno prosimo stranke, da dosledno upoštevajo tudi varno osebno razdaljo tako do zaposlenih kot ostalih strank, pred in po bančnem opravku pa uporabijo razkužila.

Ob tem pa stranke znova pozivajo, da omejijo obisk poslovalnice le na resnično najnujnejše zadeve. Svetujemo tudi, da namesto z gotovino plačujejo s karticami ali mobilno denarnico NLB Pay. 

NLB Pay lahko v le nekaj minutah prenesejo na mobilno napravo (velja za telefone z OS Android). Postopek je hiter, varen in enostaven. Tako kot s karticami lahko s telefonom na večini prodajnih mestih plačujejo brezstično, do 25 evrov pa celo brez vnosa številke PIN. 

Če nikakor ne gre brez gotovine, pa jo bodo stranke – kot doslej – lahko dvignile na bankomatih. “Poskrbeli bomo, da bo gotovine v njih vedno dovolj na razpolago, če bi jo potrebovali,” so še zapisali v sporočilu za javnost.

Za vprašanja, pomoč in nasvete se lahko stranke vedno, 24/7 obrnejo na NLB Kontaktni center prek telefonske številke (01) 477 20 00, spletnega klepeta ali  video klica.​

Dogodki