NIJZ triletnike iz Zgornje Mežiške doline vabi na odvzem krvi

Območna enota Ravne na Koroškem Nacionalnega inštituta za javno zdravje tudi letos vabi tri leta stare otroke iz Zgornje Mežiške doline na odvzem krvi za določitev vsebnosti svinca.
mežiška dolina

Preskušanje vzorcev krvi otrok sodi v Program ukrepov za izboljšanje kakovosti okolja v Zgornji Mežiški dolini, rezultati pa so merilo za oceno napredka programa ter podlaga za načrtovanje prihodnjih ukrepov. Kot so pojasnili na NIJZ so vabilo poslali 128 otrokom iz Zgornje Mežiške doline.

Odvzemi krvi bodo potekali v Zdravstvenih postajah Črna na Koroškem in Mežica 8. in 10. junija 2021 v popoldanskem času. “Upamo, da bo tudi letos odziv vsaj tako dober kot v prejšnjem letu in da bodo izmerjene vrednosti čim nižje,” so ob tem povedali na NIJZ in dodali, da starše tri leta starih otrok iz Zgornje Mežiške doline, ki bodo v teh dneh prejeli vabilo na odvzem krvi, vljudno naprošajo, da se odzovejo.

Dogovorili se bodo za termin in izvedli odvzem na čim bolj prijeten in varen način, so še dodali. V kolikor njihov triletnik pričakovanega vabila ne bi prejel, pa prosijo, da kontaktirajo NIJZ Območno enoto Ravne, kontaktna št. 041 654 455 ali helena.pavlic@nijz.si , za uskladitev termina.

VIR: NIJZ Ravne

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.