Search
Close this search box.

Neznanca naj bi pred šolo nagovarjala mladoletnico in jo vabila v svoj avto. “Če samo pomislim, kaj bi lahko iz tega bilo, mi tečejo solze”

Včeraj je po družbenem omrežju Facebook zaokrožil zapis zaskrbljene mamice, ki se je razpisala o neznancih, ki so po njenih navedbah, na območju Maribora v avto vabili mladoletno hčerko. O čemer je obvestila tudi policijo.
Fotografija je simbolična

Kot je mamica zapisala na Facebook strani, je zadevo prijavila na policijo, uporabnike družbenih omrežij pa pozvala, da naj bodo pozorni na tovrstne dogodke.

S hčerko sva se pred kratkim vrnili s policijske postaje, kjer sva podali prijavo, s čimer želim preprečiti, da se še komu zgodi kaj takšnega, je uvodoma zapisala mama šestnajstletnice. Morda le nekaj trenutkov kasneje, neko drugo dekle, ni imelo takšne sreče, kot jo je imela njena hčerka, je dodala uporabnica Facebooka.

Če samo pomislim, kaj bi lahko iz tega bilo, mi tečejo solze. Pazite na vaše – naše hčerke, vnukinje, nečakinje, sestrične ….., ker dejansko se te stvari, ki smo jih ponavadi spremljali samo v kakšnem filmu, dogajajo tudi pri nas. In še sedaj ne morem verjeti, da se to dogaja tukaj in sedaj,” zapiše zaskrbljena mama.

Kot je pojasnila v nadaljevanju sta njeno hčerko dva moška v belem avtu, ljubljanskih registrskih tablic, pred eno od šol na območju Maribora, kjer se je sredi dneva, okoli 14. ure, sestala s prijatelji, na vsak način skušala pod pretvezo zvabiti v avto.Z zelo ukazovalnim tonom in petkratno ponovitvijo, da naj gre z njima in jima pokaže pot, in to v času, ko ima že vsak telefon navigacijo.”

“Hvala bogu, smo pri nas doma, te teme predelovali, kako in kaj naj reagirata, če pride do take situacije, da jih kdo vabi v avto, kot da bi slutila (očitno sem), da bosta to znanje, morda kdaj potrebovali,” doda mama. In pojasni, da je bil policist, ki je primer obravnaval, do njiju zelo korekten, prijazen in ji je lepo razložil, kaj se ponavadi zgodi s temi puncami, kje lahko pristanejo …

“Med nami so “mafijci”, dobro zakamuflirani, lepega videza, prežijo pred šolami in s fintami prežijo na naša dekleta in jih vabijo v avte. Tudi pred OŠ. Hvala bogu, da ima naša ‘ miška ‘, odličen dar za opazovanje, (zapomnila si je vsako podrobnost) , močno intuicijo in izjemno močan, odločen in trden karakter, da jima ni nasedla. Povedano nama je bilo, da je tudi pri nas, veliko pedofilije, prodaje belega blaga, prisilijo take punce, kot sta moji dve, da za njih kradejo, prodajajo drogo, se prodajajo za spolne storitve itd . Bila sem odprtih ust, čeprav vem, da se vse to, dogaja tudi pri nas …,” je zapis nadaljevala mamica.

Kar vam želim s tem predati je, da dvignete zavedanje, da se kaj takega ne dogaja samo tam nekje nekomu, ampak tudi pri nas, med nami … in da je lahko naslednja “žrtev” bolj naivna, lahko je to vaša hči, vnukinja, sestra, ki se bo ustrašila, ki ne bo toliko trdnega značaja, kot ga ima naša in jim bo nasedla, se usedla v avto in … potem …,” razmišlja mamica 16-letnice.

Če s tem zapisom pomagam nekomu, ki bo svojim otrokom doma razložil, kako in kaj se dogaja tudi pri nas, je namen dosežen. Povežimo se, da čim bolj preprečimo take neljube situacije in da tem “papkom” damo vedeti, da otrok ne damo … in PROSIM, ne jemljite tega tako zlahka (nam pa se to ne more zgoditi). V povezanosti, osveščenosti, medsebojnem spoštovanju, sodelovanju, svetlobi, ljubezni in sočutju do nas samih in do sočloveka imamo nepredstavljivo moč, da tako temo, dokončno ZBRIŠEMO iz naših življenj. Taki ljudje morejo z našo pomočjo izginit za vekomaj … Če smo že morali to doživeti, ker pravijo, da se vse zgodi z razlogom, upam, (da je ta razlog ta), da pomagamo pomesti te nesnage temne na svoje mesto”, je še dodala zaskrbljena mamica in opozorila na to, vse uporabnike Facebooka.

Za več informacij smo zaprosili tudi PU Maribor, njihov odgovor še čakamo.

Dogodki

Včeraj je po družbenem omrežju Facebook zaokrožil zapis zaskrbljene mamice, ki se je razpisala o neznancih, ki so po njenih navedbah, na območju Maribora v avto vabili mladoletno hčerko. O čemer je obvestila tudi policijo.