Search
Close this search box.

Nevihtno neurje na Koroškem odkrivalo strehe, v Črni zaradi vode ogrožena hiša

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje se je na Koroškem zaradi neurja pripetilo več dogodkov večjega obsega.

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje so morali gasilci posredovati v občini Slovenj Gradec, Črni, Radljah in na Prevaljah.

Črna na Koroškem

V času dogodkov večjega obsega Neurja so do 09:50 na območju ČRNA NA KOROŠKEM zabeležili več prijav dogodkov (4). Gasilci PGD Črna na Koroškem so utrjevali protipoplavni nasip ob reki Meži zaradi ogrožene hiše, črpali zalite kleti ter odmaševali cestne propuste.

Prevalje

V času dogodkov večjega obsega Neurja so na območju PREVALJE zabeležili en dogodek. Na Lešah so gasilci PGD Prevalje in KGZ Ravne na Koroškem začasno prekrili poškodovano streho objekta.

Radlje ob Dravi

V naselju Spodnja Vižinga, občina Radlje ob Dravi je zaradi močnega dežja poplavilo občinsko cesto, ter zamašilo obcestne jaške. Delavci občinske službe so odmašili zamašene jaške ter počistili cestišče.

Slovenj Gradec

V času dogodkov večjega obsega Neurja so do 14.03 na območju SLOVENJ GRADCA zabeležili 14 dogodkov. Zaradi podrtih dreves in črpanja meteorne vode na več lokacijah, odkrite strehe v Golavabuki ter zemeljskega plazu v Pamečah posredujejo PGD Slovenj Gradec, PGD Stari Trg, PGD Šmartno, PGD Golavabuka, PGD Podgorje, PGD Sele Vrhe in PGD Pameče.

Vir: SPIN

Dogodki

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje se je na Koroškem zaradi neurja pripetilo več dogodkov večjega obsega.