Search
Close this search box.

Nevihte so na Koroškem ponekod spet povzročale preglavice

Do nalivov je prišlo danes, 4. junija 2023, na območju celotne Koroške.
Fotografija je simbolična

Čeprav smo se danes, 4. junija 2023, povečini prebudili v rahlo oblačno, a suho nedeljsko jutro in je ponekod sonce vztrajalo skoraj do poldneva, pa se je nebo okoli 13. ure po celotni Koroški pooblačilo in nastale so krajevne plohe.

Nalivi, ki so zajeli Koroško, so predvsem povzročali preglavice na območju občin Slovenj Gradec, Vuzenica in Radlje ob Dravi. Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje so zapisali, da je bilo na območju teh občin zabeleženih več prijav dogodkov, zaradi katerih so bila aktivirana Prostovoljna teritorialna gasilska društva.

Prav tako smo v Facebook skupini Policijske kontrole na Koroškem zasledili, da je bila cesta na relaciji Muta – Radlje ob Dravi, natančneje na Zgornji Vižingi, nekaj časa zalita.

Trenutno pa so vse ceste na Koroškem prevozne.

Vremenska napoved za Slovenijo: Zvečer bodo na vzhodu še krajevne plohe in posamezne nevihte, drugod se bo dogajanje že umirilo. Ponoči se bo pooblačilo, predvsem na zahodu se bodo pojavljale posamezne plohe in kakšna nevihta. Zjutraj se bo dež od juga razširil nad večji del Slovenije. Jutranje temperature bodo od 11 do 17 °C.

Jutri bo večinoma oblačno s pogostimi padavinami in nevihtami, možni bodo močnejši nalivi. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21, na Goriškem in ob morju do 23 °C.

Vir: SPIN, ARSO

Dogodki

Do nalivov je prišlo danes, 4. junija 2023, na območju celotne Koroške.