Search
Close this search box.

Neurje z močnimi nalivi zajelo Koroško, poplavljene so nekatere ceste in zalite hiše. Kakšno vreme nas čaka jutri?

Ponoči in jutri bo pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo najpogostejše jutri popoldne in zvečer.

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje so imeli koroški gasilci spet polne roke dela, na terenu pa so bile tudi druge pristojne službe. Po zadnjih podatkih, pridobljenih s strani Uprave RS za zaščito in reševanje, danes, 8. 9. 2019, ob 5.00, so gasilci zaradi obilnih padavin posredovali na območju Dravograda, Kotelj, Raven in v Pamečah.

Dravograd

Močno deževje zajelo Občino Dravograd. Meteorna voda zaliva stanovanjske hiše, poplavlja ceste. Gasilci PGD Šentjanž pri Dravogradu so posredovali na dveh lokacijah, v Bukovski vasi so iz garaže in kletnih prostorov stanovanjske hiše izčrpali vodo v Otiškem Vrhu pa odmašili zamašen propust in s tem preprečili zalitje stanovanjske hiše. Posredovali pa so tudi delavci KP Dravograd z delovnim strojem, kjer so na dveh lokacijah očistili lokalno cesto in sprostili promet.

Ravne na Koroškem in Kotlje

Neurje z močnimi nalivi je zajelo tudi območje Kotelj v Občini Ravne na Koroškem. Gasilci PGD Kotlje so posredovali na treh lokacijah. Na dveh so iz poplavljenih stanovanjskih objektov črpali meteorno vodo, skupaj z delavcem JKP Ravne na Koroškem in delovnim strojem pa očistili cesto in zamašen propust, ki je ogrožal stanovanjsko hišo. Poklicni gasilci pa so posredovali Ob Suhi, kjer je podrto drevo padlo na lokalno cesto, ob tem pa poškodovalo električni kabel. Na kraj je bil tudi napoten dežurni delavec Elektra Celje.

Pameče

Neurje z močnim nalivom je zajelo tudi Občino Slovenj Gradec. V Pamečah je meteorna voda zalila kletne prostore novo grajene hiše. Gasilci PGD Pameče-Troblje so vodo izčrpali.

Kakšno vreme nas čaka v naslednjih dneh?

Ponoči bo pretežno oblačno. Ponekod se bodo občasno pojavljale manjše krajevne padavine, ob morju bo še možna tudi kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 14, ob morju okoli 16 °C. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 20, ob morju do 23 °C.

V nedeljo bo oblačno. Na severovzhodu bo dopoldne večinoma suho, drugod bo občasno deževalo. Na Obali se bo krepil jugo. Padavine se bodo popoldne na zahodu okrepile ter se zvečer pomikale prek osrednjih krajev proti vzhodu. Vmes bodo tudi močnejše nevihte z nalivi. Vmes bodo ob prehodu fronte tudi nevihte, lahko tudi močnejše. Te bodo lokalno lahko spremljali silovitejši nalivi, močnejši nevihtni piš in sodra ali manjša toča.

FOTO: Neurje.si

Lokalno lahko močneje narastejo in poplavijo hudourniški vodotoki. Predvsem v jugozahodni Sloveniji lahko ob prihodu fronte močnejši nevihtni piš, zahodne smeri, podira drevesa, napovedujejp na spletni strani Neurje.si.

Po prehodu fronte bodo padavine v prvem delu noči na ponedeljek prehodno ponehale, v drugem delu noči pa se bodo nad Furlanijo (ITA) in severnim Jadranom ponovno pojavile plohe in tudi kakšna manjša nevihta. Občasne manjše padavine bodo v ponedeljek zjutraj in dopoldan možne še v zahodni polovici Slovenije.

V ponedeljek bodo padavine postopno povsod ponehale, tekom dneva se bo oblačnost trgala. V torek bo sončno. Jutro bo sveže in ponekod po nižinah megleno. V sredo bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja.

Vir: SPIN, Neurje.si, ARSO

Dogodki

Ponoči in jutri bo pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo najpogostejše jutri popoldne in zvečer.