Neurje s točo tudi na Koroškem, najbolj je klestila v Trbovljah in Hrastniku

toča arhiv Koroške Novice

Vremenska fronta z neurjem in točo je v sredo zvečer prešla območja občin Črna na Koroškem, Hrastnik, Trbovlje, Vransko, Šentilj, Sveti Tomaž in Puconci.

Močno neurje nad Vranskim, 1. 7. 2020

Takšno je bilo stanje ob popoldanskem neurju na območju Vranskega. Nevihta superceličnega tipa je postregla s silovitim nalivom, močnim nevihtnim pišem in debelejšo točo, ki je ponekod povzročila gmotno škodo. Video nam je poslal Sandi Jug. Hvala za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Sreda, 01. julij 2020
Takšno je bilo stanje ob popoldanskem neurju na območju Vranskega. Nevihta superceličnega tipa je postregla s silovitim nalivom, močnim nevihtnim pišem in debelejšo točo, ki je ponekod povzročila gmotno škodo. (Vir: neurje.si)

VIDEO: Sandi Jug.

Neurje je bilo najmočnejše v trboveljski in hrastniški občini. Na Vranskem je padala toča v velikosti oreha, ki je v nekaj minutah pobelila tla, največ škode pa je bilo na poljščinah.

Kot so navedli na Upravi RS za zaščitno in reševanje, je neurje najbolj prizadelo Trbovlje in Hrastnik. Toča je poškodovala nekaj ostrešij, meteorna voda je poplavila železniški podvoz, nekaj objektov in ponekod na cestišča nanesla zemljino in drug material. Močan veter je odkril eno ostrešje in podrl nekaj dreves.

Toča, Trbovlje, 1. 7. 2020

Na območju Trbovelj je danes zvečer padala debela toča, ki je ponekod povzročila gmotno škodo. Toča je ponekod v premeru dosegla debelino okrog 4 cm. Video nam je poslala Katja Petek. Hvala za poročanje!

Objavil/a Neurje.si dne Sreda, 01. julij 2020
Na območju Trbovelj je danes zvečer padala debela toča, ki je ponekod povzročila gmotno škodo. Toča je ponekod v premeru dosegla debelino okrog 4 cm. (Vir: neurje.si)

VIDEO: Katja Petek.

Na območju trboveljske in hrastniške občine so doživeli tudi udar strele, zaradi katerega je tlelo v telekomunikacijski napravi v stanovanjskem objektu. Za sanacijo posledic neurja so aktivirali devet gasilskih enot in v enem primeru tudi potapljače.

Gasilci so izčrpali vodo iz poplavljenih objektov, zasilno prekrili poškodovana ostrešja, razžagali in odstranili podrto drevje ter odmašili odtoke za meteorno vodo. Ponekod so si pri sanaciji posledic hudourniške meteorne vode pomagali s težko mehanizacijo.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.