Nepogrešljiva pomoč pri čiščenju – visokotlačni čistilec Kärcher

Čiščenje doma in njegove okolice je lahko zelo naporno in dolgotrajno, če za to nimamo ustreznih pripomočkov. Pri tem nimamo v mislih metle, krp in raznih čistil, ampak visokotlačne čistilce Kärcher, ki so nepogrešljiva pomoč pri čiščenju kjerkoli in kadarkoli.

Visokotlačni čistilci – nepogrešljivi asistenti v vsakem domu

Kot že ime pove, so visokotlačni čistilci naprave, ki lahko ustvarijo močan curek vode pod izjemno visokim tlakom in na ta način odstranijo najbolj trdovratno umazanijo. Za svoje delovanje potrebujejo vir električne napetosti (če ne gre za akumulatorske modele) in dovod vode.

Če se v delovanje visokotlačnih čistilcev še nekoliko poglobimo, potem lahko ugotovimo, da obstajata dva različna načina njihovega delovanja. Prvi so visokotlačni čistilci, ki vodo segrejejo do 150°C in so na ta način še bolj učinkoviti. Druga kategorija visokotlačnih čistilcev pa deluje izključno na hladno vodo.

Prednosti čiščenja z visokotlačnim čistilcem

Ne glede na to, ali gre za visokotlačne čistilce na mrzlo ali toplo vodo, so to izjemno zmogljive naprave, ki imajo številne prednosti. Predvsem pa je pomembno, da je čiščenje z njimi zelo enostavno, rezultati čiščenja pa vrhunski. Poglejmo si, kaj boste z nakupom visokotlačnega čistilca pridobili:

  • Hitro in učinkovito čiščenje

Za razliko od klasičnih čistilcev lahko visokotlačni čistilci očistijo najbolj trdovratno umazanijo v zelo kratkem času. Blato, maščobo, in drugo nesnago, ki se zažre v tla, je zelo težko odstraniti. Ker pa visokotlačni čistilci ustvarjajo visoke hitrosti vode, lahko s silo curka in vlago odstranijo tudi takšno najbolj trdovratno umazanijo.

  • Čiščenje velikih površin

Z visokotlačnimi čistilci je delo opravljeno bistveno hitreje. To pomeni, da lahko z njimi brez težav očistite tudi izjemno velike površine kot so garaže, tlakovane poti, proizvodne obrate in še mnogo drugega.

  • Odstranjevanje umazanije na težko dostopnih mestih

Ker delujejo visokotlačni čistilci pod visokim pritiskom, lahko z njimi očistite umazanijo tudi na zelo težko dostopnih mestih. Njihovi številni dodatki čiščenje še bolj olajšajo in poskrbijo, da so to izjemno vsestranske naprave.

  • Prihranek v času in energiji

Zelo kmalu po tem, ko boste preizkusili svoj prvi visokotlačni čistilec, boste ugotovili, da je delo z njim opravljeno bistveno hitreje. Prav tako pa se hitro opazijo prihranki v porabi vode in energije.

Vrste visokotlačnih čistilcev Kärcher in njihova uporaba

Visokotlačni čistilci Kärcher so specializirani za izvajanje popolnoma različnih nalog. Bistveno pa je, da za vsako nalogo na področju čiščenja ponujajo najboljšo rešitev. Zato boste v njihovi ponudbi naleteli na pester izbor visokotlačnih čistilcev, ki zadovoljijo različne potrebe uporabnikov.

Na eni strani Kärcherjev program zajema visokotlačne čistilce za profesionalno uporabo, ki so namenjeni posebnim zahtevam čiščenja malih in velikih industrijskih podjetij, obrtnih delavnic, gostinskih objektov ali kmetij. Na drugi strani pa boste v njihovi ponudbi našli tudi visokotlačne čistilce iz hobi programa, ki so namenjeni čiščenju doma in njegove okolice.

Področje uporabe visokotlačnih čistilcev je zelo široko. Res je, da gre za izjemno vsestranske naprave, vendar pa je ključnega pomena, kakšen visokotlačni čistilec Kärcher boste izbrali. Kärcher je opredelil različne razrede zmogljivosti, rezultat česar so različni visokotlačni čistilci, ki so namenjeni določenim opravilom:

  • Visokotlačni čistilec K2 ima najmanjšo moč in površinsko zmogljivost. Namenjen je čiščenju koles, vrtnih pripomočkov in orodja ter vrtnega pohištva, teras in balkonov.
  • Visokotlačni čistilec K3 je nekoliko zmogljivejši od K2, zato boste z njim lahko očistili tudi ograje, manjše vrtne poti ali kamnite plošče ter mopede in motorna kolesa.
  • Visokotlačni čistilec K4 ima še večjo moč, raven pritiska in površinsko zmogljivost. Zato boste z njim, poleg vsega kar lahko očistite s K2 in K3, brez težav očistili tudi vsa manjša vozila.
  • Visokotlačni čistilec K5 je izjemno zmogljiv, zato je primeren tudi za čiščenje zunanjih stopnic in vrtnih poti, srednje velikih in kombiniranih vozil ter vrtnih kamnitih zidov.
  • Visokotlačni čistilec K7 je najzmogljivejši iz hobi programa Kärcher, zato lahko z njim očistite vse, kar želite. Poleg vsega, kar smo že omenili, so odlični asistenti pri čiščenju bazenov, avtodomov in terenskih vozil ter okolice hiše in fasade.

Za brezskrbno čiščenje na vsakem koraku

Kärcher center Kušljan nudi tudi pester izbor dodatne opreme in čistil, s katerimi je čiščenje še bolj enostavno. Njihova kompatibilnost z različnimi modeli visokotlačnih čistilcev bistveno pripomore k temu, da lahko vsakdo najde najboljšo rešitev zase. Za popolne rezultate čiščenja pa poskrbi najnovejša generacija čistil z edinstvenim načelom delovanjem 3 v 1, ki nudijo tudi nežno nego in temeljito zaščito.

Kar je najbolj pomembno pa je, da je vaš visokotlačni čistilec Kärcher vedno v dobrih rokah, ko je potrebno popravilo. Za Kärcher visokotlačni čistilec servis nikoli ni problem.

Z izjemno široko servisno mrežo, vam Kärcher Slovenija nudi pomoč kjerkoli in kadarkoli, zaradi dolgoročne razpoložljivosti rezervnih delov pa vaša naprava nikoli ne zastara.