Search
Close this search box.

Nenad Maksić ni več trener članske ekipe RK Slovenj Gradec

Iz RK Slovenj Gradec sporočajo, da so se po sobotni prvenstveni tekmi in po (ne) – prespani noči sporazumno in s stiskom rok razšli s prvim trenerjem in vodjo stroke Nenadom Maksićem.

Nenad je bil pred prihodom v Slovenj Gradec ena izmed legend slovenjgraškega rokometa in s takšnim statusom tudi odhaja iz Slovenj Gradca po kratki, a naporni trenerski epizodi. Nenad je ekipo prevzel pred letošnjo sezono z iskreno željo po dolgoročnem delu in vključevanju mladih v prvo ekipo. Domala vse dni je vlagal v razvoj njihovega kluba in fantov, redno sta ga lahko videvali tudi na tekmah mlajših selekcij, a žal se vse ni izšlo po željah navijačev, trenerja in kluba.

Mnogi bodo videli samo rezultate, ki niso bili ravno blesteči, ne smemo pa pozabiti, da so odvzeli točko enemu glavnih favoritov za naslov prvaka, Gorenju, in da so še vedno v igri za pokalno lovoriko. Zvesti navijači veste, da so malokatero tekmo, če sploh, odigrali v polni postavi. Številne poškodbe in težave so, in še, pestijo njihove fante. Če k temu dodajo še osebne, družinske, težave, za katere pa javnost ne ve, je na koncu jasno, da razmere za uspeh v tem obdobju niso bile idealne.

Že v januarju je Nenad zaradi zdravstvenih težav bližnje osebe želel ostati v domovini, a je vseeno »stisnil« in se vrnil v svoj kraj, med svoje fante in svoje navijače. Za to gesto so mu neizmerno hvaležni in tudi zato bo Nenad Maksić ostal z velikimi črkami zapisan v 70 letno zgodovino slovenjgraškega rokometa.

Vsekakor od odgovornosti ne bežijo niti odgovorni v klubu, niti igralci in na koncu svojo odgovornost prevzema tudi Nenad Maksić, ki bo v Slovenj Gradcu vedno dobrodošel in vedno ostal legenda.

“Iz kluba se Nenadu zahvaljujemo za vse, želimo vse dobro v nadaljevanju kariere in si želimo, da bo Slovenj Gradec tudi v prihodnje njegov drugi dom,” sporočajo iz Rokometnega kluba Slovenj Gradec.

Ekipo bo do nadaljnjega vodil Žiga Lesjak.

Vir: Rokometni klub Slovenj Gradec

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
BANDIT
BANDIT
2 mesecev nazaj

Kdo je pa to ne poznam ga pač maki Mel slabe dneve pa ga tud pobi niso tk poslušali bo pa nadaljeval v srbskem klubu ki vas bo porazil pride nis proti SG bi za nis stavil

Last edited 2 mesecev nazaj by BANDIT

Dogodki

Iz RK Slovenj Gradec sporočajo, da so se po sobotni prvenstveni tekmi in po (ne) – prespani noči sporazumno in s stiskom rok razšli s prvim trenerjem in vodjo stroke Nenadom Maksićem.