Search
Close this search box.

Nekoč Pahorjeva, sedaj Katra Fratar se ponovno podaja na dobrodelno pot

Družina Fratar in Območno združenje Rdečega križa Dravograd, organizirajo dobrodelno akcijo z naslovom KATRA - DRUGI KROG za Junake 3. nadstropja, Inštitut Zlata pentljica in Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Kot zagotovo veste, je družina Fratar na dražbi, za 60.000 evrov, kupila KATRO (Reno 4), nekdanjega predsednika Boruta Pahorja, o čemer smo že poročali TUKAJ.

Ves izkupiček je g. Pahor namenil Junakom 3. nadstropja in Inštitutu zlata pentljica. Društvo in inštitut združujeta otroke, ki se, ali so se borili z rakom. Vsako leto za rakom zboli okoli 80 otrok.

Tako zanje, kot za delo naše regionalne bolnišnice, pa je sredstev še vedno mnogo, mnogo premalo, zato so se organizatorji odločili, da gre “KATRA v DRUGI KROG.”

Aleksander Fratar je zapisal: “Akcijo bomo nadaljevali, ker želimo, tako kot na dražbi, pomagati otrokom, ki so najbolj ranljivi in predvsem odvisni od nas odraslih.

Akcijo smo si zamislili tako, da lahko sodeluje čisto vsak. Ne glede na starost in ne glede na višino njegovega prispevka, torej vsak po svojih zmožnostih“, je še pripomnil.

FB Katra Fratar

V tekmi za KATRO lahko sodelujete vsi, ki se vas dotaknejo stiske otrok in boste v naslednjih treh tednih na naslov Območno združenje Rdečega križa Dravograd, Trg 4. jul. 7, 2370 Dravograd. Namen plačila: Katrca 2. krog, TRR: SI56 6100 0001 9303 056, Koda namena: CHAR in sklic: 3-2023 nakazali kakršenkoli znesek, kot pomoč otrokom z rakom, ali za nujne naložbe v izboljšanje diagnostičnih naprav v Bolnišnici Slovenj Gradec.   

Akcija bo potekala od 3. 3. 2023 do 31. 3. 2023.

V akciji, lahko sodelujejo prav vsi, ne glede na starost in višino vašega prostovoljnega prispevka. Vsak izmed darovalcev, bo skrbno evidentiran in ob zaključku dobrodelne akcije, KATRA 2. KROG, bo bivši predsednik Borut Pahor, izmed vseh sodelujočih, izžrebal srečno dobitnico/ dobitnika, ki bo, ne glede na višino prostovoljnega prispevka, postal novi lastnik Katre.

Katrino potovanje boste lahko vsakodnevno spremljali tudi na družabnem profilu Facebooka: Katra Fratar.

Za vaš prispevek se vam že vnaprej zahvaljujejo.

Vir: RK Dravograd

2 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Marička
Marička
1 leto nazaj

Predlagam, da aktivirate št. 1919..ker je bolj enostavno podariti npr.5evrov..kot nakazati z nalogom na pošti ali banki…lep pozdrav!

Fratar
Fratar
Reply to  Marička
1 leto nazaj

Hvala za idejo. Gremo v akcijo. Lp družina Fratar

Dogodki

Družina Fratar in Območno združenje Rdečega križa Dravograd, organizirajo dobrodelno akcijo z naslovom KATRA - DRUGI KROG za Junake 3. nadstropja, Inštitut Zlata pentljica in Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.