Search
Close this search box.

Nekateri trgovci bodo trgovine odprli že to nedeljo

Nekatere trgovske družbe bodo potem, ko je z današnjim dneh prenehala prepoved obratovanja ob nedeljah, del svojih prodajaln odprle že to nedeljo.

Mercator bo to nedeljo odprl vsaj hipermarkete in supermarkete in trgovine v turističnih krajih, odprte bodo tudi trgovine M tehnike, ki so v istih trgovskih centrih kot Mercatorjeve trgovine. “Za naslednje obdobje pa bomo pripravili seznam vseh v nedeljo odprtih trgovin in urnik obratovalnega časa, ki ga že zdaj prilagajmo glede na potrebe kupcev,” so STA povedali v največjem slovenskem trgovcu.

V Tušu bodo večino poslovalnic odprli že to nedeljo. Kot so povedali za STA, bodo trgovine ob nedeljah odprte po veljavnem delovnem času, kakršen je veljal že v času pred razglasitvijo epidemije covida-19.

Sparove trgovine bodo to nedeljo še ostale zaprte, od naslednje nedelje, 2. avgusta, naprej pa bodo spet obratovale po delovnem času, kakršen je veljal pred razglasitvijo epidemije covida-19, so STA povedali v družbi.

Preberite tudi: Trgovine bodo ob nedeljah spet odprte

Hofer bo svoje trgovine odprl že to nedeljo. Delovni čas bo enak kot pred epidemijo, in sicer bodo njihove trgovine ob nedeljah odprte med 8. in 15. uro, so STA povedali v trgovcu.

Lidlove prodajalne bodo to nedeljo ostale zaprte. O nadaljnjih korakih se bomo zaradi zagotavljanja konkurenčnosti ter stabilnosti podjetja in ohranitve delovnih mest odločali glede na odziv konkurence,” so STA zapisali v podjetju.

Ljubljanski L’eclerc bo to nedeljo, kot kaže objava na spletni strani, še zaprt, 2. avgusta pa bo odprl vrata med 9. in 15. uro. Enake načrte imajo v ljubljanskem nakupovalnem središču Citypark, ki s ponovnim poslovanjem ob nedeljah prav tako začenja 2. avgusta med 9. in 15. uro.

Po navedbah portala 24ur se ob nedeljah ponovno odpirajo tudi trgovine Eurospin, medtem ko ima veriga Jager zaenkrat na spletni strani še navedeno informacijo, da so ob nedeljah zaprti.

V Bauhausu so za STA pojasnili, da bodo trgovine to nedeljo odprli med 8. in 15. uro. Prav tako bodo odprte trgovine iz verige Obi, kažejo na spletni strani Obija navedeni delovni časi. Delovni čas njihovih trgovin po Sloveniji bo sicer v nedeljo različen, se bo pa gibal med 8. in 15. uro.

Vlada je odlok o prepovedi ponujanja blaga in storitev potrošnikov, s katerim je v času epidemije omejila delovanje večine dejavnosti, spremenila v četrtek, veljati pa je začel danes. S spremembo je odpravila določitev minimalnega obratovalnega časa trgovin z živili in prepoved obratovanja ob nedeljah. Sedaj so sproščene vse omejitve iz odloka, prepoved velja le še za obratovanje diskotek in nočnih klubov.

Dogodki

Nekatere trgovske družbe bodo potem, ko je z današnjim dneh prenehala prepoved obratovanja ob nedeljah, del svojih prodajaln odprle že to nedeljo.