Search
Close this search box.

Nekateri bodo že jutri prejeli vračilo dohodnine

Vsi tisti, ki ste informativni izračun dohodnine za leto 2019 prejeli v drugem svežnju, ki je bil na pošto odpremljen konec maja, bodite pozorni na datum doplačila ali vračila denarja.

Če ste v tem paketu s strani FURS-a prejeli obvestilo, da ste tekom leta plačali premalo dohodnine in jo morate doplačati, ne pozabite, da je skrajni rok, ko to lahko še storite sreda, 29. julij

Enak rok na drugi strani velja za FURS, da zavezancem vrne preveč plačane dohodnine. Kakorkoli, nekateri bodo preplačano razliko dobili nakazano že jutri. In sicervsi tisti, ki so vlogo za vzdrževane družinske člane oddali elektronsko preko eDavkov. Vsi ostali pa lahko, kot že omenjeno, vračilo pričakujejo do 29. julija.

Drugi paket je zajemal 686.961 informativnih izračunov dohodnine, pri čemer je bilo 244.063 zavezancev ali 35,5 odstotka z doplačili, 350.950 ali 51,1 odstotka z vračili, ostali pa so bili brez vračila ali doplačila.  V drugem svežnju izračunov je tako skupaj naneslo za 64,22 milijona evrov doplačil in 219,72 milijona evrov vračil. Povprečni znesek doplačila znaša 263 evrov, vračila pa 626 evrov.

Vir: cekin.si

Dogodki