Search
Close this search box.

Neformalno izobraževanje slovenjgraških društev in mladinskih delavcev

Koroška Demokratična Postaja je projekt nevladne organizacije v javnem interesu raum AU, katerega namen je opolnomočiti občane in nevladne organizacije pri njihovem vključevanju v demokratične procese in katerega doprinos so prepoznali tako v MO Slovenj Gradec, kot tudi v sklopu programa Active Citizens Fund, ki ga izvajajo države donatorice – Norveška, Islandija in Lihtenštajn.

Ker pa je za sodelovanje v demokratičnih procesih najprej potrebno poznati možnosti in načine sodelovanja, ali kot to oriše predsednik raum AU in vodja projekta Rado Carlo Poggi“če želimo igrati odbojko, moramo najprej poznati pravila igre”, je projekt razdeljen na dva sklopa.

Prvi, Pisarna za opolnomočenje, je, kot pove vodja projekta, občanom in nevladnikom na voljo vsak delovni dan, štiri ure dnevno in je “pravi naslov za vse, ki jih zanima delovanje našega skupnega javnega prostora, na primer pridobivanje najrazličnejših dovoljenj, pa ne vedo, kako se lotiti zadeve, ali za tiste, ki želijo odločevalcem posredovati svoje predloge, organizirati dogodek, napisati dopis in podobne dileme”. Drugi sklop, Urbani forum, pa nagovarja teme širše skupnosti in ustvarja prostor rednih javih razprav, izobraževanj ter interakcij.

In prav v slednji sklop sodi tudi izvedena delavnica “Spoznavanje družbenih omrežij: katero, za koga in s kakšnim namenom?”, ki jo je v tem tednu izvedla komunikologinja Nika Rotar, ki je svojo strast do komuniciranja in medijev utrdila s študijem komunikologije na Univerzi v Ljubljani. 
Udeleženci, v večji meri posamezniki, ki delujejo na področju nevladnih organizacij in mladinskega dela, so tekom delavnice pridobili praktična znanja in vpogled v rabo družbenih omrežij, ki jih bodo lahko s pridom uporabljali za razširjanje svojih projektov in vsebin, ki so, čeprav kakovostne in za širšo skupnost pomembne, dostikrat spregledane. 
Vso pridobljeno znanje, pri čemer ga bodo lahko udeleženci še dopolnili in sicer že tekom naslednje delavnice, s katero bodo pridobili izkušnje tudi s pisanjem promocijskih besedil in ki jo bo vodila novinarka in producentka Karin Potočnik, je zagotovo dober atribut za preseganje ustaljenih praks in večjo prepoznavnost proaktivnega angažmaja slovenjgradčanov.

Vabljeni torej v raum AU, Partizanska pot 12, Slovenj Gradec, na pogovor, po impulz, rešitev, ali na delavnico “PR s Karin Potočnik”, ki bo potekala 21. septembra, s pričetkom ob 17. uri, zaokroži misel vodja projekta.

Dogodki