Search
Close this search box.

Ne zamudite roka za subvencionirano bivanje študentov

Zainteresirani študenti, ki želijo bivati v domovih ali pri zasebnikih, morajo prošnjo za sprejem ali podaljšanje subvencioniranega bivanja oddati do 17. avgusta.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je pretekli mesec objavilo razpis za subvencionirano bivanje študentov v študentskih domovih in pri zasebnikih ter razpis za bivanje študentov s statusom osebe z mednarodno zaščito v študentskih domovih za prihajajoče študijsko leto. Po poročanju 24ur.com je skupno razpisanih “11.569 mest, od tega 27 za študente z mednarodno zaščito. Med skupno 11.569 mesti za subvencionirano bivanje jih je za sprejem razpisanih 4175, za podaljšanje bivanja pa 7340.”

Višina subvencije bo v prihajajočem študijskem letu v javnih dijaških, dijaško študentskih in študentskih domovih znašala 21,5 evra, v zasebnih študentskih domovih in pri zasebnikih pa 32 evrov, so še zapisali na 24ur.com.

Študentje morajo prošnjo za sprejem ali podaljšanje oddati najpozneje do 17. avgusta na spletnem portalu eVŠ. Do roka, pa morajo prošnjo oddati tudi kandidati, ki bodo opravljali maturo v jesenskem roku, in tisti, ki se bodo vpisali ali šele oddali prijavo za vpis na študij po roku za oddajo prošnje za bivanje, so še opozorili na ministrstvu.

VIR: gov.si/Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, 24ur.com