Search
Close this search box.

Ne zamudite roka za oddajo vloge za oprostitev plačila najemnine

Do 30. aprila 2021 morajo najemniki poslovnih prostorov v Mestni občini Slovenj Gradec in občini Ravne na Koroškem oddati vloge za znižanje ali oprostitev najemnine.

Iz slovenjgraške in ravenske občine sporočajo, da je bil 29. decembra 2020 v uradnem listu objavljen pravilnik Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije covida-19, s katerim se določa postopek in način odločanja ter zahtevana dokumentacija za izvajanje enake obravnave upravičencev za oprostitev ali delno oprostitev plačila najemnine.

Kot so pojasnili se najemnina ali del najemnine se ne zaračunava tistim najemnikom, ki jim je zaradi ukrepov države in zaradi širjenja bolezni opravljanje gospodarske dejavnosti onemogočeno ali pa je bistveno otežkočeno.

Na Mestni občini Slovenj Gradec in občini Ravne dodajajo, da je postopek enak kot pri prvem valu epidemije. Po njihovih navedbah lahko obdobje nezaračunavanja najemnine ali dela najemnine traja od vključno 19. 10. 2020 dalje, upravičenci pa morajo oddati vloge najkasneje do 30. 4. 2021, pri čemer se sklenejo aneksi k najemnim pogodbam.

Vlogo z vsemi potrebnimi dokazili podajo najemniki upravičenci poslovnih prostorov, ki so v lasti Občine Ravne na Koroškem, na naslov: Občina Ravne na Koroškem, Gačnikova pot 5, 2390 Ravne na Koroškem, ali na elektronski naslov: vloge@ravne.si. Več informacij najdete tukaj.

Izpolnjene vloge podajo najemniki upravičenci poslovnih prostorov v MOSG, na naslov: Mestna občina Slovenj Gradec, Šolska ulica 5, 2380 Slovenj Gradec, po elektronski pošti v e-vložišče, na naslov info@slovenjgradec.si ali po elektronski pošti pristojnemu referentu za obravnavo vloge na naslov ime.priimek@slovenjgradec.si (pri čemer ime.priimek zamenjate z dejanskim imenom in priimkom zaposlenega, npr. janez.novak@slovenjgradec.si). Več informacij najdete tukaj.

VIR: Občina Ravne, MOSG

Dogodki

Do 30. aprila 2021 morajo najemniki poslovnih prostorov v Mestni občini Slovenj Gradec in občini Ravne na Koroškem oddati vloge za znižanje ali oprostitev najemnine.