Janša: Ne vemo še, ali se bo pouk v šolah jutri zares začel, odločitev do 16. ure

Vprašanje, ali se bo del učencev v torek dejansko vrnil v šolske klopi, predšolskih otrok pa v vrtce, je še odprto. To je na današnji seji DZ potrdil premier Janez Janša, ki danes do 16. ure pričakuje mnenje ministrstva za izobraževanje, Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in svetovalne skupine o tem vprašanju.
janez Janša Vlada RS

Ne vemo še, ali se bo pouk v šolah v torek zares začel,” je Janša dejal na seji DZ, na kateri je odgovarjal na poslanska vprašanja. Kot je pojasnil, je to vprašanje odprto zaradi angleškega seva koronavirusa, ki se je pojavil v Sloveniji. Glede na angleške študije se namreč ta sev še posebej hitro širi med otroki.

Vprašanje, ali se bodo otroci v torek vrnili v šolske klopi, tako ostaja odprto, z njim pa se danes po Janševih besedah ukvarjajo stroka in pristojne institucije. Premier danes do 16. ure pričakuje mnenje ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec, direktorja NIJZ Milana Kreka in vodje svetovalne skupine Bojane Beović. Omenjeni bodo Janši podali mnenje, ali naj se šole in vrtci v torek dejansko odprejo in v katerih regijah, saj “se je situacija v nekaterih regijah spremenila, in to ne na bolje”.

V torek naj bi se namreč po skoraj treh mesecih šolanja na daljavo v devetih od 12 statističnih regij v šole znova vrnili učenci prvih treh razredov osnovne šole, vrtci pa naj začeli znova delati v polnem obsegu.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.