Search
Close this search box.

Ne nasedajte: zavajanje preko aplikacije Viber

V času, ko druženje ni dovoljeno, se za medsebojno komunikacijo in povezovanje uporabljajo različne aplikacije in družbena omrežja, kar pa je tudi odlična priložnost za različne prevare, ki se jih poslužujejo posamezna podjetja.

Varni na internetu je na svojem profilu družabnega omrežja Facebook objavil opozorilo o zavajanju v obvestilu, ki so ga nekateri prejeli preko aplikacije Viber.

Opozorilo se nanaša na stoletnico blagovne znamke Adidas, ki v te namene domnevno podarja večje število brezplačne obutve in majic, v resnici pa gre za včlanitev v SMS klub, so opozorili na tržnem inšpektoratu.

Varni na internetu so na svoji Facebook strani po korakih opisali, kako poteka prevara: prek Viberja dobite obvestilo prijatelja, če kliknete na link vas ta pelje na spletno stran. Preko spletne strani morate najprej poslati obvestilo še dvajsetim prijateljem in vpisati številko čevljev. Nato vas še enkrat preusmeri na stran, kjer zahtevajo, da pošljete potrditveni SMS s ključno besedo MUNDO na 3322, s tem pa se včlanite v PLAČLJIV SMS KLUB.

VIR: GOV.SI, Varni na internetu