Nataša Kranjc: Vse več učiteljev se bo cepljenju pridružilo, ko se bodo videli učinki

Na današnji novinarski konferenci je sodelovala v.d. generalne direktorice Direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih Nataša Kranjc. Med drugim je pozvala vse zaposlene v vzgoji in izobraževanju, da se v čim večjem številu odločijo za cepljenje ter s tem "prispevajo k čimprejšnji normalizaciji življenja".

Včeraj so se v šole vrnili tudi ostali dijaki po nekoliko prilagojenem modelu C, je spomnila v.d. direktiroce in pojasnila, da se v šoli ves čas izobražujejo dijaki zaključnih letnikov, ostali pa se šolajo po modelu C. Šolanje po modelu C pomeni, da je v oddelku fizično prisotna polovica dijakov, druga polovica pa se šola na daljavo, dijaki pa se izmenjujejo na en teden. 

“Zavedamo se, da organizacija in izvedba pouka na ta način zagotovo predstavlja velik organizacijski izziv, vendar so sodeč po prvih odzivih, ki jih dobivamo od šol, ravnateljice in ravnatelji svoje delo več kot odlično opravili,” je povedala Nataša Kranjc in dodala, da imajo dijaki veliko motivacije in željo po znanju, k čemur pa vsekakor pripomore tudi ponovno druženje s sovrstniki. 

Pri tem je še spomnila, da je vračanje vseh dijakov v šolske klopi po vladnem načrtu sproščanja ukrepov sicer predvideno v rumeni fazi, ob tem pa je dodala, da so za zdaj varno vračanje v šole zagotovili tudi z rednim testiranjem učiteljev in ostalim zaposlenim. 

Ta teden pa se je skladno s strategijo cepljenja začelo tudi cepljenje šolnikov. “Vse zaposlene prosim, da se v čim večjem številu odločijo za cepljenje in s tem prispevajo k čimprejšnji normalizaciji življenja,” je šepovedala in pozvala tudi k doslednemu nošenju zaščitnih mask ves čas zadrževanja v šoli, tako za dijake kot za učitelje. Pri tem je opomnila, da je cepljenje za zaposlene prostovoljno. “Vse več učiteljev se bo cepljenju pridružilo, ko se bodo videli učinki, poleg tega pa učitelji, ki se bodo cepili, ne bodo potrebovali testiranja, tako da mislim, da se bodo te številke samo povečevale,” je dejala.

“Zavedamo se, da so težave pri organizaciji pouka, sploh športne vzgoje, zato priporočamo, da se tak pouk v čim večji meri odvija na prostem,” je še povedala.

Preberite še: Kacin: Če želimo s poukom nadaljevati v šolah, je predpogoj, da so učitelji cepljeni

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije