Search
Close this search box.

Nasveti za učinkovito čiščenje ovitka za telefon

Pametni telefoni so naši zvesti spremljevalci. Spremljajo nas praktični povsod, pri delu, vsakodnevnih dejavnostih in celo pri različnih športnih aktivnostih. Zaradi tega ni presenetljiv podatek, da so ovitki za telefon celo bolj umazani od WC školjk. In kako to preprečiti?

Čiščenju ovitka za telefon običajno ne posvečamo veliko pozornosti, čeprav bi to moralo postati naše redno opravilo. Glede na to, da telefon uporabljamo praktično vsak dan po več ur, in ga ob tem polagamo na različne površine, lahko ovitek za telefon hitro postane leglo bakterij in drugih mikroorganizmov.

Zakaj je pomembno redno čiščenje ovitka za telefon?

Vsakodnevna uporaba mobilnega telefona je glavni razlog, da postane njegov ovitek že na pogled umazan. Vendar pa z rednim čiščenjem ovitka za telefon ne boste poskrbeli zgolj za lep videz, ampak je čiščenje pomembno tudi za ohranjanje ustrezne higiene.

Z vsakodnevno uporabo se na ovitku za telefon kopičijo tudi bakterije, mikroorganizmi in olja iz naše kože. Poleg tega pa so tu še delci hrane, prah iz okolice in sledi ličil, kar ustvarja idealne pogoje za razmnoževanje mikroorganizmov. Ko se pojavi neprijeten vonj ovitka za telefon, je to resen znak, da ga je potrebno temeljito očistiti.

Redno čiščenje ovitka za telefon pa je pomembno še iz enega razloga. Z njim boste pametnemu telefonu podaljšali življenjsko dobo, hkrati pa ohranili funkcionalnost na najvišji ravni.

Če k temu dodamo še večjo verjetnost za poškodovanje mobilnega telefona zaradi umazanije in nečistoč, je redno in učinkovito čiščenje ovitka za telefon pomembno opravilo, ki ga ne bi smeli nikakor zanemarjati.

Kako očisti različne vrste ovitkov za telefon?

Na srečo obstajajo preprosti načini, kako se znebiti neprivlačne umazanije na vašem ovitku za telefon. Še pred tem pa je potrebno vedeti, da so tovrstni ovitki za telefon izdelani iz različnih materialov.

Od vrste materiala je tudi odvisno, kako se pravilno lotiti čiščenja ovitka za telefon. 

Silikonski ovitki

Silikonski iphone ovitki za telefon so med najbolj priljubljenimi, saj so zelo odporni na udarce in druge dejavnike, poleg tega pa so tudi na pogled lahko zelo privlačni.

Da pa boste ohranili njihov lep izgled, za čiščenje uporabite milnico in mehko krpo, s katero nežno obrišete površino ovitka in tako odstranite umazanijo in madeže. Predno ovitek za telefon ponovno namestite, ga je potrebno le še temeljito posušiti na zraku.

Plastični ovitki

Tudi plastični ovitki za telefon so zelo trpežni, zato je njihovo čiščenje enostavno. Obrišite jih z mehko krpo, navlaženo z blagim čistilom, ali pa uporabite raztopino alkohola in vode v razmerju 1:1.

Vsekakor se izogibajte uporabi agresivnih čistil in abrazivnih sredstev, saj lahko poškodujejo površino ovitka.

Usnjeni ovitki

Usnjeni ovitki za Samsung so zelo elegantni in zaradi samih lastnosti usnja zahtevajo nekoliko več nege in previdnosti pri čiščenju. Usnjene ovitke za telefon je zato najbolje očistiti z mehko krpo ali gobico, ki jo navlažite z blagim milom ali posebnim čistilom za usnje.

Na koncu nikakor ne pozabite, da morate ovitek za telefon temeljito posušiti, za ohranjanje mehkobe in sijaja pa lahko uporabite tudi sredstvo za nego usnja.

Gumijasti ovitki

Gumijaste ovitke za telefon očistite zelo podobno kot plastične in silikonske. Uporabite mehko krpo, navlaženo z blagim čistilom ali milnico za pomivanje posode, ter s krožnimi gibi v celoti obrišite ovitek.

Predno ga ponovno namestite na telefon, ga temeljito posušite.

Poskrbite za redno čiščenje ovitkov za telefon

Z učinkovitim čiščenjem ovitkov za telefon lahko prihranite ogromno skrbi. Vprašanje pa je, kako pogosto to početi. Odgovor je zelo enostaven: frekvenco čiščenja je potrebno prilagoditi pogostosti uporabe mobilnega telefona in izpostavljenosti umazaniji.

Če telefon nosite v žepu, torbici ali je pogosto izpostavljen različnim okoljem (delo na vrtu, športne aktivnosti, prašna opravila, javne površine), je ovitek za telefon priporočljivo očistiti vsaj enkrat na teden ali celo pogosteje. Če pa je telefon manj izpostavljen umazaniji oziroma ga uporabljate zelo previdno, bo zadostovalo že čiščenje vsakih nekaj tednov.

Še najbolje pa je, da ovitek za telefon očistite takoj, ko pride v stik z umazanijo ali se na njem pojavijo madeži. Na ta način si boste prihranili ogromno truda in časa.

Če nič od zgoraj omenjenega ne deluje, da bi povrnili lep videz vašega ovitka za telefon, potem je morda napočil čas, da investirate v nakup novega. Toda tudi v tem primeru poskrbite za njegovo učinkovito čiščenje, saj vam to na dolgi rok prihrani denar.

Pametni telefoni so naši zvesti spremljevalci. Spremljajo nas praktični povsod, pri delu, vsakodnevnih dejavnostih in celo pri različnih športnih aktivnostih. Zaradi tega ni presenetljiv podatek, da so ovitki za telefon celo bolj umazani od WC školjk. In kako to preprečiti?