Nastajale bodo krajevne plohe in nevihte

Danes bo povečini sončno, popoldne in zvečer bo naraščala verjetnost za plohe in nevihte. Jutri bo dokaj sončno, nastala bo še kakšna nevihta.
Napoved za Slovenijo

Danes bo sprva sončno, zapihal bo jugozahodni veter. Popoldne in zvečer bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale tudi v noč. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 °C.

Jutri bo deloma sončno, predvsem sredi dneva bo lahko nastala kakšna ploha ali nevihta. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju okoli 19, najvišje dnevne od 26 do 30 °C.

Opozorilo

Predvsem na Primorskem je velika požarna ogroženost v naravi.

Obeti

V sredo in v četrtek bo sončno in vroče, pihal bo jugozahodni veter. V četrtek proti večeru bodo na zahodu začele nastajati nevihte, ki se bodo v noči na petek razširile nad večji del države.

Vremenska slika

Prek srednje Evrope in Alp se pomika oslabljena hladna fronta z višinskim valom hladnega zraka, ki bo v večernem času vplivala tudi na vreme v Sloveniji.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo sprva precej jasno, čez dan se bo v sosednjih pokrajinah Italije in na zahodu avstrijske Koroške oblačnost povečala. Popoldne in zvečer bodo tam krajevne plohe in nevihte. Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, možna bo še kakšna ploha ali nevihta.

Dogodki