Search
Close this search box.

Naslednji vikend udarniška akcija za popravilo kolesarskih prog v Mežici

V soboto, 14. oktobra 2023, bo v Mežici potekala delovna akcija za ureditev uničenih gorsko-kolesarskih prog.
Fotografija je simbolična

Po avgustovskih ujmah in poplavah, ki so prizadele večji del Slovenije in pustile za seboj precejšnje razdejanje na območju cele Koroške, se počasi, a vztrajno sanira in odpravlja posledice.

A škoda ni bila povzročena samo na javni infrastrukturi, cestah, domovih… Prav tako so silo narave občutile kolesarske poti, namenjene gorskemu kolesarjenju, ki predstavlja velik del turistične ponudbe na Koroškem.

Da bi lahko čim prej spet začeli kolesariti po ustaljenih poteh in trailih, v Mežica MTB Trails organizirajo udarniško akcijo, namenjeno ureditvi trailov, ki so bili uničeni v avgustovskih poplavah.

Lansko leto so na progah in trailih v okolici Mežice izpeljali Sloenduro tekmovanje, v pripravo prog pa je bili vloženega veliko truda, časa in volje. Na žalost pa so letošnje poplave na trailih pustile nepredstavljive posledice.

Ker pa si želijo, da bi bile poti ponovno prevozne in bi lahko v njih čim prej uživali vsi kolesarski navdušenci, prav tako pa bi radi v naslednjem letu spet gostiti kakšno tekmovanje, so se odločili, da organizirajo delovno akcijo, nekakšno udarniško brigado, da bi kolesarske poti in traili čim prej zasijali v vsej svoji veličini.

Zato vas v soboto, 14. oktobra 2023, vabijo, da se jim pridružite na delovni akciji. Zbor vseh prostovoljcev bo ob 9.30 uri zjutraj pred Gasilskim domom v Mežici.

Nedelja, 15. oktobra 2023, po delovni soboti, pa bo namenjena preizkusni vožnji po na novo urejenih poteh.

Vabljeni, da se delovne akcije udeležite v čim večjem številu, s seboj pa prinesite obilo dobre volje in delovne vneme.

Vir: Mežica MTB Trails

Dogodki

V soboto, 14. oktobra 2023, bo v Mežici potekala delovna akcija za ureditev uničenih gorsko-kolesarskih prog.