Napovedane so močnejše nevihte z intenzivnimi nalivi, močnimi sunki vetra in točo

V četrtek nas čaka bolj deževno vreme. Možne so tudi močnejše nevihte z intenzivnimi nalivi, močnejšimi sunki vetra in manjšo točo. Na severovzhodu države pa se lahko oblikuje tudi nevihtna linija z močnejšimi sunki vetra.

Nad severno Evropo se zadržuje šibko območje visokega zračnega tlaka, medtem ko je drugod po Evropi zračni tlak enakomeren, brez izrazitih gradientov zračnega tlaka. V nižjih plasteh ozračja se bo še zadrževala vlažna in čez dan nestabilna zračna masa, so zapisali na spletnem portalu Neurje.si.

Glede na napoved omenjenega spletnega portala bo v četrtek dopoldne po večini države pretežno jasno, občasno se lahko pojavi nekaj več oblačnosti. Zgodaj popoldne pa bodo severno od nas, v avstrijskih Alpah začele nastajati plohe in posamezne nevihte, kakšna osamljena ploha ali nevihta ni izključena tudi na območju Slovenije.

FOTO: Neurje.si

Pozno popoldne in zvečer se bodo na severu države začele prožiti plohe in nevihte, vmes se lahko pojavijo tudi posamezne močnejše nevihte z intenzivnimi nalivi, močnejšimi sunki vetra in manjšo točo. Nevihte se bodo predvidoma združevale v nevihtne sisteme in se zvečer pomikale proti jugovzhodu, večinoma preko Štajerske in Pomurja proti hrvaški meji. Ob nekaj več zahodnega višinskega vetra v poznopopoldanskem in večernem času, se lahko na severovzhodu države oblikuje tudi nevihtna linija z močnejšimi sunki vetra.

V prvem delu noči bodo nevihte razpadale in ozračje se bo čez noč stabiliziralo, so še zapisali na spletnem portalu Neurje.si.

Vir: Neurje.si

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila