Search
Close this search box.

Napovedane krajevne nevihte z močnejšimi nalivi, sunki nevihtnega piša in točo ali večjo količino sodre

V četrtek popoldne se ponekod na severovzhodu Slovenije obeta zanimivo nevihtno dogajanje, je zapisano na spletnih straneh Neurje.si, kjer za danes popoldne napovedujejo tudi možnost nastanka toče.

Nad Skandinavijo je ciklonsko območje, nad Britanskim otočjem se krepi območje visokega zračnega tlaka, nad večjim delom srednje in južne Evrope pa je območje enakomernega zračnega tlaka. Nad severnim delom srednje Evrope se nahaja hladna fronta, ki bo danes popoldne oslabljena dosegla naše kraje ter nas v noči na petek prešla. Vpliv hladne fronte bo najbolj čutiti na severovzhodu Slovenije, najmanj pa na jugozahodu države.

Danes dopoldne bo sončno. Jutranje temperature bodo od 4 do 7, v zatišnih legah Koroške in Gorenjske okrog 2 °C, ob morju okoli 9 °C. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19 °C. Okrog poldneva bo nad hribovitimi kraji severne Slovenije začela nastajati kopasta oblačnost iz katere bodo nastale posamezne manjše plohe. Popoldne bo severovzhodno Slovenijo dosegla hladna fronta. Zapihal bo severovzhodni veter. Na Štajerskem, Koroškem in v Prekmurju bodo nastale plohe in krajevne nevihte, ki se bodo pomikale v smeri Hrvaške. Ob nevihtah so lokalno možni nalivi in manjša toča ali sodra.

Predvsem v Prekmurju, na Goričkem, v Slovenskih Goricah ali Podravju lahko nastane kakšna krajevna nevihta z močnejšimi nalivi, sunki nevihtnega piša in točo ali večjo količino sodre. Morebitna toča predvidoma ne bo presegla debeline 3 cm (premer).

Zvečer, ko se bo ozračje na severovzhodu države že umirilo, se bodo plohe, lahko tudi kakšna manjša nevihta, pojavljale tudi ponekod drugod v osrednji in vzhodni Sloveniji. 

Padavine bodo v prvem delu noči na petek že ponehale. Oblačnost se bo trgala, še piše na spletni strani Neurje.si.

Vir: Neurje.si

Dogodki

V četrtek popoldne se ponekod na severovzhodu Slovenije obeta zanimivo nevihtno dogajanje, je zapisano na spletnih straneh Neurje.si, kjer za danes popoldne napovedujejo tudi možnost nastanka toče.