Search
Close this search box.

Napihal in izgubil izpit, policisti zasegli kar tri vozila

S Policijske postaje Celje sporočajo, da še vedno opažajo, da je alkohol vse prepogosto prisoten pri voznikih.

Včeraj popoldne so na območju Policijske postaje Šentjur v roku dveh ur obravnavali tri močno pijane voznike. V Dramljah, pri izvozu iz avtoceste so ustavili voznika, ki je imel več kot dve promili alkohola v krvi. V Dobju so kontrolirali dva voznika, ki sta imela okoli 1,30 promila alkohola v krvi. Vsem trem so izrekli globo v višini 1.200 €, jim odvzeli vozniška
dovoljenja in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Omenjeni prekrškarji so si prav tako prislužili še 18 kazenskih točk.

1,30 promila alkohola v krvi je imel tudi voznik, ki so ga sinoči obravnavali v Slovenj Gradcu. Policisti so voznika pridržali in mu odvzeli vozniško dovoljenje ter mu izrekli globo v višini 1.200 € in 18 kazenskih točk. Prav tako so policisti včeraj v Slovenj Gradcu zasegli še osebna vozila trem voznikom, ki so vozili brez vozniških dovoljenj, še dve pa na območju Žalca in Velenja.

Okoli pol dveh zjutraj so močno pijanega voznika ustavili tudi na Čopovi ulici v Celju. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel več kot 1,40 promilov alkohola v krvi. Tudi njega je doletela ista sankcija, kot že zgoraj omenjene kršitelje.

Policija vse udeležence cestnega prometa znova opozarja, da je vožnja pod vplivom alkohola zelo nevarna in skrajno neodgovorna. Prisotnost alkohola pri udeležencih cestnega prometa bodo tudi v prihodnjih dneh dosledno preverjali in posledično ustrezno ukrepali.

Vir: PU Celje

Dogodki