Search
Close this search box.

Namesto “križišča smrti” še letos nov rondo

Križišče Anžič velja za najnevarnejše koroško križišče, kjer so se v preteklosti zgodile že tudi nesreče, ki so terjale življenja. Gre za križišče, kjer se prednostni regionalni cesti Kotlje – Slovenj Gradec, ki omogoča neposredno povezavo med Slovenj Gradcem in mežiško dolino, priključita cesti proti Bukovski vasi in Selam, v neposredni bližini pa je tudi OŠ Sele-Vrhe. V letu 2015 so z začasno ureditvijo sicer izboljšali prometno varnost tega odseka, do te mere, da se v zadnjih 2 letih tam ni zgodila nobena prometna nesreča, še vedno pa ostaja potencialna nevarnost prehitre vožnje in prehitevanj. To bi lahko v celoti odpravili le z izgradnjo krožnega krožišča ali rondoja.

Priprave na izgradnjo krožišča Anžič segajo že v daljno leto 2005, projekt pa je pripravljen že od leta 2010. Glavna ovira, da se gradnja do danes še ni pričela, so bila finančna sredstva. Po 12 letih pa bomo v letošnjem letu Korošci vendarle dočakali rondo na tem odseku. Kot so nam zagotovili na Direkciji RS za infrastrukturo, bo razpis za ureditev križišča “Anžič” predvideno objavljen v mesecu juniju 2017. Izbrani izvajalec bo z deli predvidoma začel v septembru 2017, trenutno pa je v teku pridobivanje potrebnih zemljišč. Izgradnjo rondoja bo financirala Direkcija RS za infrastrukturo, Mestna občina Slovenj Gradec pa kot sofinancer.

Podrobnosti o poteku del in začasni ureditvi prometa med samo gradnjo bodo znane v prihodnjih mesecih, o tem pa bomo poročali sproti.

Dogodki