Search
Close this search box.

Nakupovalni vodič za vaša garažna vrata …

Tokrat so v podjetju Hanus za vas pripravili »mini nakupovalni vodič« za vaša nova garažna vrata. V njem boste našli številne koristne nasvete, na primer, na kaj biti pozorni ob nakupu, kakšne materiale izbrati, kako je z varnostjo in vzdržljivostjo …

1. Uporabnost

Ponudba garažnih vrat je zares velika – na trgu boste našli vse od dvižnih sekcijskih in stranskih sekcijskih garažnih vrat, pa rolo in dvokrilnih ter enokrilnih in industrijskih vrat. V večini primerov ponudniki garažna vrata izdelajo po naročilu. To pomeni, da pri tem natančno upoštevajo vaše želje in potrebe, svetujejo v podjetju Hanus. Ko se odločate za tip garažnih vrat, se morate vprašati, za kaj vse jih boste uporabljali oziroma ali bo garaža namenjena preživljanju prostega časa ali zgolj zaščiti avtomobila. Boste v garaži delali ali se ukvarjali s kakšnim hobijem? Vsak podatek šteje, saj boste morda v določenih primerih potrebovali, ker v tem primeru verjetno zvočno in toplotno izolirana garažna vrata.

2. Velikost

Bodo vaša garažna vrata standardne velikosti ali ste si zamislili nekaj čisto posebnega? Večja, kot so vrata, višja bo tudi njihova cena.

3. Izgled

Barva je običajno tista, o kateri boste razmišljali najprej. Pomembno je, da sovpada z izgledom oziroma arhitekturo doma in ostalimi zunanjimi elementi, kot so fasada, vhodna vrata, streha, ograja … Ni pa samo barva tista, ki vpliva na izgled. Pri panelih lahko izbirate tudi, kakšno površino želite, vanje pa vam lahko proizvajalec dodatno vgradi svetlobne lamele, osebni prehod, loputo za živali itd. … Prav zaradi tega je pomembno, da točno veste, za kaj jih boste uporabljali.

4. Material
Garažna vrata so lahko narejena iz različnih materialov. Paneli so običajno narejeni iz poliuretanske izolativne pene, ki je obdana s tanko, pocinkano, obarvano in lakirano pločevino. Lamele za rolo pa so iz aluminija ali celo jeklene, polnjene s CFC …

5. Vzdrževanje

Različni materiali zahtevajo različen način vzdrževanja. Ne le iz česa so vrata, razmislite tudi o vzdrževanju mehanizma, vodil, ležajev vrat … Primerjajte navodila in garancijske pogoje proizvajalcev. Razmislite, koliko časa in energije ste pripravljeni vložiti v vzdrževanje garažnih vrat. V vsakem primeru pa je, ne glede na tip izbranih vrat in proizvajalca, ta del najbolje zaupati strokovnjakom. Tudi garancija v primeru, če servisa ne opravijo strokovnjaki, ni veljavna, opozarjajo v podjetju Hanus.

6. Varnost

Varnost garažnih vrat je izredno pomemben dejavnik pri nakupu. Tu mislimo na protivlomno varnost in na varno uporabo vrat. Ko govorimo o protivlomni varnosti, je treba upoštevati moč in tip vrat, sistem varovanja kod daljinskega upravljalca proti njihovi kraji, kakovost mehanizma in ključavnic … Pri varnosti vrat je pomembno, da so preizkušena in certificirana v skladu z visokimi varnostnimi zahtevami in da so opremljena s senzorji, ki ob naletu na oviro avtomatsko začnejo dvigati vrata. Tako boste lahko brez skrbi tudi, če se bodo otroci igrali pri vratih in pod njimi pozabili igrače. Prav tako se ne bodo poškodovala, če bo pod njimi, ko se bodo začela spuščat, stal avto. Vrata se bodo ob naletu na oviro sama dvignila nazaj, pojasnjujejo v podjetju Hanus.

7.Vzdržljivost

Vsi si želimo, da bi vsaka naprava, ki jo kupimo, delovala čim dlje s čim manj okvarami in vzdrževalnimi posegi. Način uporabe in podnebje sta dva najpomembnejša faktorja, ki vplivata na življenjsko dobo vrat. Primerjajte podatke proizvajalcev o servisnih intervalih (na koliko odpiranj je potreben pregled), dolžino garancije, pri tem pa seveda uporabite zdravo pamet. Odveč ne bo niti redno čiščenje s toplo vodo in nežno krpo, še dodajajo v podjetju Hanus.

Če boste ob nakupu upoštevali zgornje nasvete verjamemo, da boste izbrali takšna vrata, ki bodo najbolj optimalna za vas in bodo zadostila vsem vašim potrebam in željam, so sklenili.

Dogodki

Tokrat so v podjetju Hanus za vas pripravili »mini nakupovalni vodič« za vaša nova garažna vrata. V njem boste našli številne koristne nasvete, na primer, na kaj biti pozorni ob nakupu, kakšne materiale izbrati, kako je z varnostjo in vzdržljivostjo …