Search
Close this search box.

Med finalisti za najvišje priznanje v turizmu tudi za Adrenalinski gorsko-kolesarski spust Črna luknja, Podzemlje Peca

V sklopu Dnevov slovenskega turizma (DST) so organizatorji dogodka na večerni slovesnosti v torek, 14. novembra, podelili najvišja priznanja v slovenskem turizmu za leto 2023.

Priznanje Kristalni Triglav za osebnost leta, ki ga skupaj podeljujejo organizatorke DST, je prejela Marjana Grčman. Nagrajenci so še Gregor Jamnik, Meta Repovž, Janja Viher, Noah Charney, podjetje VABO in doživetja Untouched by Light, Dr. Fungi: »Mi gremo po gobe!«. Slovenska turistična organizacija je podelila nagrado Sejalec. Med finalisti se je znašlo tudi Podzemlje Pece, z Adrenalinskim gorsko-kolesarskim spustom Črna luknja. 

»BLACK HOLE TRAIL« – Adrenalinski gorsko-kolesarski spust Črna luknja je edinstveno in zelo nišno kolesarsko doživetje, ki se odvija na čezmejnem prostoru Geoparka Karavanke, v največjem kovinskem rudniku v Sloveniji in v enem od zadnjih delujočih rudnikov v tem delu Evrope. Kolesari se skozi pet obzorij opuščenih rudniških rovov v Podzemlju Pece.

Adrenalinski gorsko-kolesarsko spust ima črno oznako in je primerna le za zelo izkušene gorske kolesarje, ki so vajeni vožnje po tehnično zahtevnih terenih. Doživetje je zasnovano v tesnem sodelovanju z nekdanjimi rudarji in z znano kolesarsko družino Štruc. Adrenalinski spust se odlično dopolnjuje s klasičnim, manj zahtevnim in tudi širšim množicam lažjim kolesarskim podzemnim spustom znotraj. Koroška z doživetjem Black Hole Trail, kot tudi z ostalo kolesarsko ponudbo, postaja ena (naj)boljših kolesarskih destinacij v Evropi.

Najvišjo nagrado v turizmu je prejelo tudi podjetje VABO, o čemer smo že poročali TUKAJ.

Vir: I feel Slovenia

Dogodki

V sklopu Dnevov slovenskega turizma (DST) so organizatorji dogodka na večerni slovesnosti v torek, 14. novembra, podelili najvišja priznanja v slovenskem turizmu za leto 2023.